Postani volonter i ostavi trag u svojoj zajednici: Obiteljski centar počinje provoditi dva nova programa – Tutorski centar i Moj prijatelj

Moderno društvo na različite načine izaziva svoje članove i zajednice na akciju i poticanje promjene. Volontiranje je postalo važan dio života mladih ljudi, pružajući im priliku da razviju svoje vještine, pomognu drugima i doprinesu zajednici u kojoj žive. Upravo iz tih razloga, s ponosom predstavljamo dva volonterska programa namijenjena srednjoškolcima: “Tutorski centar” i “Moj prijatelj”.

Tutorski centar je program u kojem volonteri, učenici srednjih škola, pružaju podršku osnovnoškolcima u svladavanju školskog gradiva. Ako ste srednjoškolac koji voli pomagati drugima, želite razvijati nove vještine i svjesni ste važnosti utjecaja pojedinca na dobrobit zajednice, ovaj program je prava prilika za vas. Kroz volonterski rad u Tutorskom centru, moći ćete podijeliti svoje znanje, razviti komunikacijske vještine i stvoriti trajna prijateljstva. Pomaganjem drugima dobit će te važno iskustvo koje će vam kroz život pomoći u osobnom i profesionalnom razvoju.

Program “Moj prijatelj” ima poseban cilj – pomoći djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom da se osjećaju prihvaćeno i uključeno u život zajednice. Kao volonter u ovom programu, imat ćete priliku družiti se s njima, sudjelovati u različitim događanjima i aktivnostima u zajednici te svojim primjerom pokazati što znači biti pravi prijatelj. Vaša podrška i razumijevanje bit će neprocjenjivi za ove mlade ljude, a vi ćete steći dragocjena iskustva i uspomene, proširi svoju mrežu poznanstava i prijatelja.

Kako se prijaviti?

Prijave volontera za oba programa su otvorene do 13. rujna 2024.g. Srednjoškolci zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti putem QR koda na plakatima u školama ili posjetiti web i facebook stranicu Obiteljskog centra i ispuniti online obrazac.

Roditelji djece viših razreda osnovne škole koja po redovnom programu pohađaju nastavu, a susreću se sa izazovima razumijevanja i usvajanja gradiva iz određenih predmeta imat će priliku svoju djecu prijaviti u programe kroz rujan. Poseban obrazac prijave biti će naknadno objavljen.

Zašto volontirati?

Volontiranje je više od samog doprinosa zajednici i pomaganja drugome. Volonter svojim angažmanom stječe nova poznanstva i razvija prijateljstva. Kroz volontiranje razvija nove vještine, upoznaje sebe i svoje interese, testira svoje mogućnosti i razvija empatiju i toleranciju prema drugima. Uključivanje u život zajednice kroz volontiranje pozitivno utječe na mentalno zdravlje mladih osoba jer se kroz socijalnu interakciju i svrhu koju ta uloga daje smanjuje stres i anksioznost.

Pridružite se programima i postanite dio pozitivne promjene u našoj zajednici! Za više informacija, slobodno nas kontaktirajte putem naše web stranice ili društvenih mreža.

(Obiteljski centar, PS Virovitičko-podravska)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content