HDZ Slatina demantirao očitovanje Grada Slatine i Gradske uprave zbog ne proglašenja elementarne nepogode

HDZ Slatina demantirao je očitovanje Grada Slatine i Gradske uprave zbog neproglašenja elementarne nepogode, a u povodu priopćenja za javnost HDZ-a Slatina. Demanti prenosimo u cijelosti:

Nastavno na očitovanje Grada Slatine i Gradske uprave u kojoj navode:

„Napominjemo, vrlo je važno naglasiti da gradonačelnik u navedenom slučaju nema autonomiju donošenja odluke već je vezan mišljenjem/prijedlogom/uputom Povjerenstva (koje je imenovano od strane Gradskog vijeća). Nikada do sada Gradonačelnik nije donio Odluku suprotnu mišljenju Povjerenstva, a tako je bilo i u ovom slučaju.“

Želimo jasno demantirati tvrdnju kako zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika nikada nije donio odluku suprotnu mišljenju Povjerenstva ili nekog drugog tijela. Naime, postoje primjeri iz prošlosti kada je zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika zajedno sa sada već bivšim gradonačelnikom postupio suprotno preporukama i mišljenjima Povjerenstva, Gradskog vijeća, Odbora ili nekih drugih tijela Grada ili Gradskog vijeća. Suprotno iznesenim tvrdnjama, ovo nije prvi put da se Grad oglušio na preporuke Povjerenstva ili Vijeća, što ukazuje da u određenim situacijama zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika koristi svoje diskreciono pravo donošenja odluka koje nisu uvijek usklađene s preporukama ovih tijela.

Posebno nas žalosti činjenica kako zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika niti nakon gotovo godine dana „predsjedanja gradom“ ne razumije koje procedure je potrebno odraditi niti na koji način poslovno komunicirati sukladno pravilnicima.

Ovim putem apeliramo na Virovitičko-podravsku županiju da drugostupanjskom odlukom proglasi elementarnu nepogodu uzrokovanu sušom za područje grada Slatine.

(HDZ Slatina)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content