Nije vam dosta godišnjeg odmora? Pogledajte što sve možete spojiti do kraja godine

Nije vam dosta godišnjeg i htjeli bi si još nekako spojiti par dana za uživanje, odmor ili putovanje? Pred nama su posljednji mjeseci u godini, a s njima i prilike za nekoliko produženih vikenda zahvaljujući državnim praznicima i blagdanima. Ako pametno isplanirate korištenje godišnjeg odmora, možete uživati u duljim odmorima a da ne trošite previše slobodnih dana, prenosi Večernji list.

1. studenoga – Svi sveti (petak): Blagdan Svih svetih, koji se obilježava 1. studenoga, ove godine pada u petak. Ovo je idealna prilika za spajanje vikenda s neradnim danom i uživanje u trodnevnom odmoru. Mnogi građani koriste se ovim produljenim vikendom za posjete grobljima, putovanja ili jednostavno za odmor.

18. studenoga – Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (ponedjeljak): Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara i Škabrnje pada na ponedjeljak, što znači da će mnogi moći uživati u produljenom vikendu od tri dana. Ovo je prilika da se posvetite sjećanju na povijesne događaje ili za kratki izlet.

25. prosinca – Božić (srijeda): Božić ove godine pada na srijedu, što znači da s nekoliko dana godišnjeg možete osigurati dugi zimski odmor. Ako uzmete slobodno u ponedjeljak i utorak (23. i 24. prosinca) te u četvrtak i petak (26. i 27. prosinca), možete spojiti vikend, Božić i blagdan sv. Stjepana te uživati u devetodnevnom odmoru od subote, 21. prosinca, do nedjelje, 29. prosinca. To je izvrsna prilika za dulji odmor s obitelji ili za putovanje.

26. prosinca – Sveti Stjepan (četvrtak): Nakon Božića slijedi blagdan svetog Stjepana, 26. prosinca, koji ove godine pada na četvrtak. Ako već niste uzeli slobodne dane prije ili nakon Božića, možete iskoristiti ovaj dan kako biste produljili vikend do kraja tjedna. Uzeti slobodan petak omogućit će vam četiri dana odmora.

Pametno planiranje godišnjeg odmora može vam omogućiti nekoliko produljenih vikenda ili čak dugi zimski odmor uz minimalno korištenje slobodnih dana. Ovisno o vašim planovima i potrebama, razmislite o spajanju vikenda s blagdanima kako biste maksimalno iskoristili preostale neradne dane do kraja godine.

(vecernji.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content