Veterani Standarda iz Nove Šarovke remizirali u tradicionalnoj nogometnoj utakmici u Martincima

Poznato je da općina Sopje i mjesta u Republici Mađarskoj naseljena Hrvatima gaje odlične odnose, kako u kulturno-umjetničkim i sportskim manifestacijama, tako i u zajedničkim projektima prekogranične suradnje.

Jedan sportski događaj, točnije prijateljska nogometna utakmica između veterana iz mađarskog mjesta Martinci i veterana Nogometnog kluba Standard iz Nove Šarovke, odigrana je jučer (utorak) na nogometnom igralištu u Martincima. Inače, jedne godine nogometaši iz Martinaca gostuju u Novoj Šarovki, a druge Šarovčani idu u Martince.

Prošle godine je domaćin Standard pobijedio mađarske prijatelje s 8:2, a ove je rezultat bio neriješen 4:4. No, kako ističu iz NK Standarda, rezultat tih utakmica je uvijek u drugom planu, a najbitnije je druženje poslije utakmice i održavanje lijepe tradicije.

Veterani Standarda

Iako je prijašnjih godina načelnik općine Sopje Berislav Androš znao i zaigrati u tim prijateljskim ogledima, ove je bio kao gost.

– Ovaj, kao i dosadašnji naši sportski susreti bitni su kako bi održali tradiciju i dobrosusjedske odnose između općine Sopje i naših prijatelja Hrvata u Martincima. U ovim je utakmicama rezultat u drugom planu, a najbitnije je podružiti se i popričati. Inače, odličnu suradnju kroz niz drugih manifestacija imamo i s Martincima i sa Starinom, mjestima u Mađarskoj naseljenim Hrvatima. Izdvojit ću samo jednu, to je Dravsko proljeće, manifestacija koja se jedne godine održava u Sopju, a druge u Starinu – rekao je načelnik Androš.

(www.icv.hr, adf, ustupljene fotografije)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content