OPĆINA PITOMAČA Evo kako prijaviti štetu od prirodne nepogode

Župan Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović proglasio je 20. kolovoza 2024. godine, prirodnu nepogodu za područje općine Pitomača uzrokovanu izrazito visokim temperaturama te nedostatkom oborina tijekom mjeseca lipnja, srpnja i kolovoza 2024. godine, pri čemu je uslijed navedenog, a na prostoru Općine Pitomača nanesena velika materijalna šteta na ratarskim, povrtlarskim, industrijskim i voćarskim poljoprivrednim kulturama, livadama i pašnjacima.

U skladu sa Zakonom o ublažavanju i uklanjanju posljedica šteta od prirodnih nepogoda pozivaju se oštećenici na čijoj je imovini s područja općine Pitomača nastala šteta od prirodne nepogode da podnesu prijavu štete Općini Pitomača.

Štete se prijavljuju na zakonom propisanom Obrascu PN koji mora biti popunjen u cijelosti i ovjeren potpisom.

Uz Obrazac PN obavezno se prilaže: preslika lista A Zahtjeva za potporu (Zahtjev za poticaj), preslika lista B Prijava površina (Zahtjev za poticaj), obrazac izjave i obrazac privole.

Ako se radi o šteti u poljoprivredi, u obrascu PN u opisu imovine nužno je navesti za svaku poljoprivrednu kulturu površinu u ha, ukupan broj stabala ili trsova, postotak oštećenja pojedine kulture te MIBPG, ime i naziv OPG-a.

Povjerenstvo zadržava pravo od prijavitelja zatražiti dodatnu dokumentaciju.

Potpuno i čitko ispunjene te ovjerene prijave na propisanom obrascu PN s prilozima mogu se dostaviti putem e-pošte: [email protected] te osobno u Općinu Pitomača ili poštom na adresu Općina Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1, 33405 Pitomača.

Prijave se primaju od 21. kolovoza do 29. kolovoza od 8 do 14 sati bez obzira na način dostave.

Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja molimo kontaktirati na mail: [email protected] ili telefon broj 033/782-840.

Detalje i potrebne obrasce možete pronaći OVDJE.

(pitomaca.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content