U Orahovici od 22. do 29. kolovoza održat će se 21. Ljetna škola mladih Crvenog križa Osječko-baranjske županije

U Centru za edukaciju Merkur u Orahovici od 22. do 29. kolovoza odtržat će se 21. Ljetna škola mladih Crvenog križa Osječko-baranjske županije na kojoj će sudjelovati preko 100 mladih.

Mladi dolaze iz društava Hrvatskog Crvenog križa s područja djelovanja Hrvatskog Crvenog križa Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije, pobjednička ekipa podmlatka ovogodišnjeg natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa iz Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, mladi društava iz Splita i Trogira, mladi suradnih organizacija Crvenog križa iz Bosne i Hercegovine (Doboj i Tuzla) i Srbije, (Sombor i Novi Sad) te mladi Ukrajinci koji su na području Republike Hrvatske pod međunarodnom zaštitom zbog rata u Ukrajini.

Predstavljanje Škole održano je danas (utorak) u Osijeku gdje je o školi pričao predsjednik CK OBŽ Marko Đukić istaknuvši kako Školi donosi osposobljavanje mladih za voditelje radionica vršnjačke edukacije programa Crvenog križa.

-Među tim programima su osposobljavanje za voditelje programa prve pomoći, osposobljavanje za voditelje programa realističnog prikaza ozljeda, osposobljavanje za voditelje programa veznih za migracije, stereotipe, predrasude i prevenciju trgovanja ljudima, osposobljavanje za voditelje preventivnih programa Hrvatskog Crvenog križa te osposobljavanje za članove terenskih jedinica Hrvatskog Crvenog križa. Svi mladi će tijekom Ljetne škole imati priliku sudjelovati na radionicama i predavanjima renomiranih predavača o temama kao što su: međunarodno humanitarno pravo, ljudska prava, klimatske promjene i drugo, što će ih obogatiti za njihovu buduću humanitarnu ali i društvenu aktivnost – rekao je Đukić.

Kvaliteta i značaj Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije prepoznat je kako u okvirima Hrvatskog Crvenog križa i Crvenih križeva regije, tako i u široj društvenoj zajednici.

I ovogodišnja 21. ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije održava se pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content