DZMH udruga Novi Gradac igrama u starim sportovima obilježila praznik “Szent István”

Demokratska Zajednica Mađara Hrvatske Udruga Novi Gradac u subotu 17. kolovoza obilježila je nacionalni praznik Mađara “Szent István”.

Tim povodom organizirala je sportsko natjecanje u starim dječjim igrama (nošenje jajeta u žlici, skakanje u vrećama, koturanje obruča, trčanje i graničar). Na natjecanju su sudjelovala djeca iz Szuloka u Republici Mađarskoj, KUD-a Dugo Selo Lukačko, KUD-a “Seljačka Sloga” Brezovica, učenici polaznici izbornog mađarskog jezika iz OŠ Gradina, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica i OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje te djeca domaćina- DZMH Udruge Novi Gradac.

Natjecatelji su bili podijeljeni u tri skupine prema godištu (najmlađi do 6 godina, od 7 do 10 godina i veliki od 11 do 15 godina). Natjecalo se oko 50 djece.

Na početku natjecanja sve prisutne pozdravio je predsjednik Udruge DZMH Novi Gradac Ištvan Seleši. Nakon sportskog natjecanja aktivni članovi Udruge DZMH Novi Gradac održali su kratak prigodan program povodom praznika Mađara “Szent István” u sklopu kojega je svećenik Župe svetog Ilije Prprokua u Gradini, velečasni Boris Divković, posvetio kruh. Zatim je uslijedio dugo iščekivani trenutak– proglašenje pobjednika.

Svi sudionici sportskog natjecanja nagrađeni su s po jednom čokoladom, dok su posebno nagrađeni sudionici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta u svojoj kategoriji i određenoj igri. Na kraju je uslijedila večera i zajedničko druženje.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content