ROKOVO 2024. Burmanski piton, Leopard gekon, Bradata agama i afrički tvor “gosti” na tradicionalnoj izložbi malih životinja u Virovitici

Udruga uzgajivača malih životinja “Golub” iz Virovitice danas (subota) se izložbom malih životinja u parku na Trgu Ljudevita Patačića već tradicionalno uključila u obilježavanje Dana grada Virovitice – Rokova 2024.

Domaći uzgajivači izložili su golubove, kuniće, papige, zamorčiće, koze, crnu ovcu…

Kao gosti na izložbu su došli članovi Udruge za uzgoj i zaštitu malih životinja “Varaždin 2011”, koji su donijeli egzotične životinje: zmiju (burmanskog pitona), guštera (Leopard gekona), gmaza (Bradatu agamu) i afričkog tvora, koji su posebno privlačili pozornost malih i velikih posjetitelja izložbe.

-Imamo pet sekcija, uzgajivače golubova, peradi, kunića, zamorčića i egzotičnih životinja. Ujedno se brinemo i za zaštitu, ali striktno malih životinja. Ima dosta ljudi, koji u neadekvatnim uvjetima drže te životinje, a mi ih zatim zbrinjavamo kod naših članova, jer nemamo neki poseban prostor za njih – objasnio nam je predsjednik Udruge za uzgoj i zaštitu malih životinja “Varaždin 2011”, ujedno i dopredsjednik Hrvatskog saveza uzgajatelja golubova, peradi, kunića, ptica i zamorčića Ivica Kralj.

Izložba će biti otvorena danas do 19 sati.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content