ROKOVO 2024. Ispred Gradske knjižnice i čitaonice Ogranak Matice hrvatske u Virovitici predstavio građanima svoj rad

Ispred Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici danas (petak) se u povodu Dana grada Virovitice – Rokova 2024. virovitički ogranak Matice hrvatske predstavio prezentacijom pod nazivom “Susret s Maticom”.

– U povodu Rokova danas smo predstavili građanima svoj rad, odnosno izdanja literature koja su izdali naši članovi, izdanja u kojima smo na neki način sudjelovali. Provodimo brojne projekte. Trenutno je u tijeku natječaj za kratku kriminalističku priču pod nazivom “Kristalna pepeljara” u sjećanje na Milana Nikolića, a u fazi pripreme je izložba o doktorici Terezi Salaj Rakić.  Ovime nastojimo objediniti naš kulturni rad sa svim događanjima koja imamo tijekom godine – istaknula je Ivana Vidak Teskera, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Virovitici te pozvala sve zainteresirane mlade da se pridruže radu Matici te time obogate kulturni život u Virovitici.

Osim što su se brojni građani mogli bolje upoznati s radom Matice, također su mogli vidjeti i razne likovne uratke učenika osnovnih i srednjih škola s kojima često surađuju. 

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content