U Muzeju Grada Đurđevca održana četvrta ljetna družionica: Djeca čitala priče iz slikovnice Uzbune i slavlja u Hrvatskoj Sahari

Jučer (srijeda) je u Muzeju Grada Đurđevca održana još jedna ljetna družionica pod nazivom Čitamo priče iz slikovnice Uzbune i slavlja u Hrvatskoj Sahari, autorice Anđele Lenhard Antolin.

Najmlađim sudionicima pridružila se autorica ilustriranih priča za djecu Anđela Lenhard Antolin, novinarka i dugogodišnja suradnica Muzeja Grada Đurđevca.

Mališani su tako imali priliku čuti o pričama koje će pronaći u zbirci inspiriranoj Posebnim zaštićenim geografsko-botaničkim rezervatom Đurđevački pijesci te se na zanimljiv način, kroz priču, upoznati sa zaštićenim i posebnim vrstama koje ovdje obitavaju, poput mravljeg lava, leptira plavca, endemičnih vrsta pauka i zečjaka.

Pročitavši priču Mali Đurek u velikoj legendi i razgledajući dio Interpretacijskog centra Picokijade posvećenog Đurđevačkim pijescima uz proširenu stvarnost, mališani su dobili inspiraciju ali i otkrili motive koji se našli na njihovim likovnim uradcima.

Sljedeća družionica pod nazivom Upoznajmo životinje u Hrvatskoj Sahari i skulpture Roberta Juraka oko Starog grada održati će se 21. kolovoza u 10 sati.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content