FOTO Mnogi osvježenje ovog vrućeg dana potražili na rijeci Dravi kod poznatog sopjanskog izletišta

Vodostaj rijeke Drave je opao, a samim time se pojavio veliki pješčani sprud na poznatom sopjanskom izletištu, kojeg u potrazi za osvježenjem od toplinskog vala ovaj produženi vikend pohodi veliki broj Sopjana, ali i izletnika iz cijele županije pa i šire.

Danas (četvrtak) je osvježenje u rijeci Dravi i hladovini vrba potražilo 200-tinjak izletnika, od kojih će mnogi tu ostati i naredne dane vikenda.

Kako su nam rekli sugovornici, komaraca nema preko dana, samo pred večer, ali i to se da izdržati jer je osvježenje i mir koje nudi ovo sopjansko izletište nezamjenjivo. Kako kažu, došli su ”napuniti baterije” za naredni radni tjedan.

Načelnik općine Sopje Berislav Androš, koji danas nije mogao biti na izletištu, telefonski nam je objasnio da je kupanje u Dravi isključivo na vlastitu odgovornost.

– U ove vruće ljetne dane, kada su toplinski valovi sve češći, mnogi naši mještani, kao i ostali izletnici iz cijele županije potražili su osvježenje kupanjem u Dravi kod našeg izletišta. Moram napomenuti da je kupanje u Dravi isključivo na vlastitu odgovornost. Ima godina kada je vodostaj visok i sprud se ne vidi, pa se tada ovdje nitko ne kupa, no kada je ovako nizak onda od izletišta do preko sto metara dugog pješčanog spruda voda ne doseže ni do struka, a uz sprud je i dosta niža tako da se i djeca kupaju. Izletnici ovdje ostaju po sve dane vikenda, roštiljaju, kupaju se, igraju odbojku na pijesku, pecaju…, a mi iz Općine činimo sve kako bi okoliš održali urednim – rekao nam je načelnik Androš.

Danas smo na sopjanskoj ”Kopiki” susreli i jedan par iz Crne Gore, koji nam je objasnio da su u gostima kod rodbine u Slatini, a pošto su čuli za ovo mjesto, morali su ga posjetiti te su nam rekli da su oduševljeni.

Kako je bilo danas u ”oazi mira” na sopjanskom izletištu/kupalištu pogledajte u fotogaleriji koju vam donosimo.

(icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content