ROKOVO 2024. Na samo Rokovo Muzej pozvao građane i goste da kod njih dođu – kod brice!

U povodu Rokova 2024., u petak, 16. kolovoza, posjetitelji su pozvani u Gradski muzej Virovitica, na jedan vremenski skok nakon kojeg će se naći kod – brice! 
 
U 19.30 sati počinje izložba “Ajmo kod brice”, na kojoj će biti prilike kroz eksponate, običaje i priče upoznati se s ovim zanatlijama, pravim kroničarima vremena, prijateljima i osobama od povjerenja kojima su išli naši očevi i djedovi. 
 
-Pozivamo vas da nam se na blagdan svetog Roka pridružite u #malomvelikommuzeju, gdje ćemo se prisjetiti starih, ali nikad zaboravljenih običaja, priča i sjećanja koja nas vežu za naš grad i njegove brijačnice te otkriti ritual koji se prenosio s generacije na generaciju.
 
Posjetite izložbu koja slavi majstore koji su bili više od zanatlija – bili su kroničari vremena, prijatelji i osobe od povjerenja. Kroz stare brijačke alate, fotografije i priče o ljudima koji su godinama vjerno održavali tradiciju brijanja i šišanja, otkrit ćemo dio naše bogate povijesti – onaj koji miriše na sapun i svježe obrijanu bradu – poručuju u Muzeju. 
 
(icv.hr)
 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content