ROKOVO 2024. Kreativni mališani crtali i slikali poznate vedute slavljenika na likovnoj radionici „Arhitektura grada Virovitice“

U povodu proslave Dana grada Virovitice, Likovni klub “Nikola Trick” danas (četvrtak) je održao likovnu radionicu „Arhitektura grada Virovitice“ za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. U suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Virovitica, kreativni mališani su u prekrasnom ambijentu virovitičkog parka crtali i slikali prepoznatljive građevine ovoga grada.

– Djeca imaju priliku upoznati se s crtaćim i slikarskim tehnikama poput crtanja olovkom, suhim pastelom i ugljenom te slikanja akrilnim bojama, a motivi su poznate vedute grada Virovitice: crkva sv. Roka, zgrada Fine, dvorac Pejačević, Knjižnica i Gimnazija. Gradska knjižnica crta se „na viđeno“ jer ju mališani mogu gledati iz samog parka, a za ostale građevine imaju pomoć unaprijed pripremljenih fotografija – objašnjava nam Ivana Molnar, predsjednica Likovnog kluba “Nikola Trick” Virovitica.

20240815 103244

Likovni klub ima izložbu na otvorenom upravo na lokaciji ove kreativne radionice, stoga su mali kreativci, kao i svi okupljeni, imali priliku družiti se s autorima same izložbe i vidjeti kako to rade nešto iskusniji umjetnici.

Svi zaljubljenici u umjetnine i rukotvorine spomenutu izložbu mogu posjetiti od 14. do 17. kolovoza, s početkom u 10 sati. Većina dugogodišnjih i nešto novijih članova Kluba družit će se s okupljenima sva četiri dana, uz „Portal most“ u gradskom parku, dok će u kompletnom sastavu biti predstavljeni na samo Rokovo (16. kolovoza).

(icv.hr, dj, foto: D. Jagarinec, GKIČ Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content