ROKOVO 2024. Indian Summer Band, Freeway Band, To Lose In Brisbane i Zvirka publiku zapalili žestokim gitarskim rifovima

 bila je u znaku rock and rolla, a započela je sada već tradicionalnim, ujedno i jubilarnim 10. po redu VT Rock Festom, ovaj put na glavnoj pozornici ispred Robne kuće u Virovitici.

Ove se godine Klub mladih u suradnji s Turističkom zajednicom i Gradom Virovitica odlučio za četiri glazbena sastava, tri virovitička i jedan kombinirani sastav s glazbenicima iz Siska i Zagreba.

Večer je otvorio poznati virovitički rock sastav “Indian Summer” koji iza sebe ima najduži staž od sastava te večeri, a i ovaj put su posegnuli za pjesmaricom poznatih svjetskih i domaćih rock uspješnica i na dopadljiv poluakustični način ih prezentirali tada još malobrojnoj virovitičkoj publici.

Nakon njih su izišli žešći “Freeway Band” iz Virovitice kojeg čine odlični glazbenici nešto starije generacije i koji, osim što su stalni sudionici VT Rock Festa, svoj zanat “peku” na mnogim rock festivalima i moto susretima diljem Hrvatske. Ovaj put nisu “napali” rock standardima, nego nešto blažim rock pristupom no njihov odličan zvuk što u nekim trenucima neodoljivo podsjeća na rifove legendarnog rock sastava ZZ Top, znalcima rocka nije ostao neprimjećen. Zajednički zaključak nakon izvedenog programa je “što stariji to bolji”.

Iza njih je na pozornicu izišla glazbena kombinacija iz Siska i Zagreba okupljena u “To Lose Brisbane” koja je tada već brojnijoj virovitičkoj publici pokazala što su majstori rock zanata. Odmah su “udarili” sa “Spencer Davis Group”, da bi nastavili uspješnicama grupa “Cream”, Allman Brothers Band”, nekoliko covera Freedie i B.B. Kinga, “Led Zeppelin” i na kraju kulminirali s “Bad Penny” od Rory Gallaghera i njegove grupe “Taste”. Odličan zvuk, odlični glazbenici i odlična komunikacija s publikom. U Virovitici su prvi, ali nadamo se ne i posljednji put.

Zadnja grupa prije zvijezda večeri Psihomoda Popa bila je novoosnovana mlada virovitička grupa “Zvirka” sastavljena uglavnom od učenika i studenata Glazbene škole “Jan Vlašimsky” iz Virovitice. Ritam sekcija plus gitara, klavijature i saksofofon i kao “šlag na tortu” ženski vokal pokazale su se kao dobitna kombinacija da izvedu dosta zahtjevan pop i rock repertoar sastavljen od dobro poznatih svjetskih standarda. S obzirom da se radi o izuzetno mladom ansamblu, za očekivati je, ako ostanu zajedno, da bi uskoro mogli prerasti u odličan sastav.

Sve izvođače publika je nagradila velikim pljeskom, a VT Rock Fest je i ove godine više nego opravdao svoje postojanje.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele i K. Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content