Rokovo u Gradskom muzeju Virovitica: Istražite Kolomanove tajne po cijeni od 1,50 eura, fotografirajte se s gigantskim brkom i još puno toga

I ove godine Gradski muzej Virovitica uključio se u obilježavanje Dana grada Virovitice – Rokova 2024. Uz brojna događanja u samom centru Virovitice Gradski muzej pripremio je zanimljiv i zabavan program za sve generacije.

Tako od danas, 14. kolovoza, u 17, 18 i 19 sati možete otkriti “Kolomanove tajne” – izložbu koja otkriva sve one pikantne detalje iz povijesti  Virovitice i Dvorca Pejačević uz struno vodstvo. 

U petak, 16. kolovoza, od 12 do 20 sati ulovite priliku i fotografirajte se s gigantskim brkom i tako zabilježite uspomenu u #malomvelikommuzeju u samom centru Virovitice. Od 18 sati za najmlađe posjetitelje bit će organizirana radionica pod nazivom “Nacrtaj sv. Roka” uz izložbu u parku. 

Isti dan, u 19.30 sati, prisjetite se starih vremena, ali nikad zaboravljenih običaja, priča i sjećanja koja vas vežu za grad i njegove brijačnice te dođite na otvorenje izložbe “Ajmo kod brice!”. Otkrijte tko su bili brice vaših djedova i očeva, gdje su bile one najpoznatije brijačnice u našem gradu i kako je izgledao ritual koji se prenosio s generacije na generaciju.

A kao poklon gradu Virovitici u 20.30 sati zajedno s Muzejom proslavite 790. rođendan grada uz puštanje balona. 

U subotu, 17. kolovoza, od 12 do 20 sati još ćete uvijek imati priliku stvoriti uspomenu i fotografirati se s gigantskim brkom, a od 17 pa sve do 19 sati očekuju vas još jedne “Kolomanove tajne”. 

Gradski muzej za sve posjetitelje otvoren je od danas do subote, 17. kolovoza, od 12 do 20 sati i to po cijeni od samo 1,50 eura

(www.icv.hr)

rokovo u muzeju

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content