ROKOVO 2024. Kroz kreativnu radionicu polaznici stvarali priče o gradu Virovitici

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica, u okviru proslave Dana grada Virovitice – Rokova 2024. danas (srijeda) je održana radionica kreativnog pisanja kratkih priča za mlade od 16 do 30 godina. 

Ovo je peta radionica kreativnog pisanja u ciklusu radionica koja je održana u suradnji s Udrugom Čuvarice kulturne baštine iz Kladara u sklopu projekta koji provode.

– Ova peta radionica posvećena je našem gradu Virovitici pa se zato i održava povodom Dana grada. Kroz tih pet radionica mladi polaznici stvarali su priručnik dobrog raspoloženja, naučili su kako stvoriti glavni i sporedni lik, koje su karakterizacije likova, kako graditi sukob u priči, kako graditi temu, koja je razlika između književnosti i života, kako uvijek moramo stvarnost prilagoditi priči, a ne obratno i slično. Ovo su bile stvaralačke radionice gdje smo tražili ideje i motivaciju – objašnjava nam Mirjana Kotromanović, voditeljica radionice. 

Tako su na današnjoj radionici polaznici pisali priču prema slici, odgonetnuli redoslijed odlomka iz romana i slično. 

– Današnja radionica, koja je ujedno i posljednja u ciklusu kreativnih radionica pisanja, bila je drugačija. Polaznici su imali različite interaktivne zadatke. Morali su, primjerice, odgonetnuti raspored iz romana zavičajne autorice, nastaviti jednu priču, ali s radnjom u  Virovitici, a stvarali su i priču prema fotografijama grada koju su zajednički kreirali – istaknula je Mirjana Kotromanović. 

A kako je bilo na radionici, možete pogledati u fotogaleriji.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content