ŠRU Ođenici zahvalnica Grada Virovitice za 70 godina kontinuiranog rada: Nastavljaju biti dugogodišnji čuvari tradicije ribolova i očuvanja prirode

ŠRU Ođenica je najstarija i najmnogobrojnija športsko-ribolovna udruga u Virovitici koja djeluje u sastavu Zajednice športsko-ribolovnih udruga Virovitica. Danas ima više od dvije stotine članova, pretežno seniora.

Članovi ŠRU Ođenice vode brigu i održavaju prvih pet Virovitičkih ribnjaka na kojima godišnje odrade i do pedeset radnih akcija, ali i razna druženja i natjecanja ribolovaca kao što su šaranska natjecanja, tokijade i najveće ribolovno natjecanje, Memorijal Vinka Belobrka, kao sjećanje na hrabrog hrvatskog branitelja koji je i sam bio član ove udruge.

Ove godine ŠRU Ođenica primila je Zahvalnicu Grada Virovitice povodom 70 godina neprestanog rada i djelovanja.

U redovima ove udruge svoje mjesto našle su sve uzrasne skupine, a dio njih uspješno sudjeluje i na natjecanjima. U natjecateljske ekipe svake se godine uključuje i sve više juniora.

To nam je potvrdio i predsjednik Zlatko Kralj, koji je i jedan od najzaslužnijih za uspjeh u radu i natjecanju, istaknuvši da su ribolov, ribička druženja i natjecanja upravo na Virovitičkim ribnjacima dugi niz godina bili najmnogobrojnija i najomiljenija.

– Kao što dobro znamo, zbog radova na ribnjacima aktivnosti su zaustavljene, ali to ne znači da je zaustavljen i ribolov. Budući da je svaki član naše udruge ujedno i član Zajednice udruga Virovitica, ribolov može obavljati na svim vodama Zajednice, odnosno jezerima u Žlebinama, Budakovcu, Detkovcu, Limanu, Špišić Bukovici, Zrinji, potoku Ođenici i dijelu rijeke Drave kojom upravlja Zajednica.

SPECIJAL ROKOVO Odenica

Vjerujemo da će uređenjem ribnjaka, odnosno jezera ribolov ponovno tamo krenuti, a do tada nam ne preostaje ništa drugo nego da se strpimo i pecamo na drugim vodama Zajednice.

I naše najveće natjecanje, ujedno i najveći ribolovni memorijal u VPŽ koji organiziramo, Memorijal Vinka Belobrka, ove će se godine održati na jezeru u Budakovcu – rekao nam je Zlatko Kralj, koji je u svoje osobno ime i u ime ribolovaca ŠRU Ođenica naglasio kako im je čast primiti Zahvalnicu Grada Virovitice.

– Izuzetna nam je čast biti dobitnicima Zahvalnice Grada Virovitice. U njoj vidimo i potvrdu kvalitetnog rada i suradnju sa žiteljima Virovitice, institucijama i lokalnom samoupravom. Samo zajedničkim snagama možemo uspjeti u tome da se duga tradicija ribolova u Virovitici nastavi – istaknuo je Z. Kralj.

(www.icv.hr, bs)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content