Razvojnoj agenciji VTA dodijeljena Zlatna plaketa Grada Virovitice: Zahvaljujući njihovom radu i suradnji Virovitica je proglašena najuspješnijim gradom i prvakom EU fondova

Razvojna agencija VTA ove godine ponosno nosi titulu dobitnika Zlatne plakete Grada Virovitice. Ova prestižna nagrada dodijeljena joj je kao priznanje za izniman doprinos razvoju grada kroz brojne projekte i inicijative.

Razvojna agencija VTA, osnovana 1. siječnja 2014. godine, pionir je među lokalnim razvojnim agencijama u Republici Hrvatskoj kao prva registrirana ustanova. Grad Virovitica, kao osnivač ove agencije, postavio je temelje za njezino djelovanje s ciljem izrade i implementacije razvojnih projekata i strateških dokumenata koji će pridonijeti napretku grada.

Misija agencije usmjerena je na stvaranje kapaciteta za rast i razvoj Virovitice putem pripreme, prijave i provedbe projekata, kao i suradnje s relevantnim ministarstvima i institucijama Europske unije.

Cilj Razvojne agencije VTA je objediniti djelovanje javnih i gospodarskih subjekata kako bi se ostvario rast i razvoj ljudskih potencijala, gospodarstva, podigla kvaliteta života, zaštitio okoliš te promovirali prirodni, kulturni i turistički potencijali Virovitice. Ova agencija je ključna u provedbi projekata koji mijenjaju vizuru grada i podižu standarde života za sve njegove stanovnike.

Dobivanje Zlatne plakete Grada Virovitice dodatno potvrđuje predanost i uspješnost agencije u ostvarivanju svojih ciljeva i doprinosu razvoju Virovitice kao modernog i prosperitetnog grada.

20201021 134053 850x638 1

BROJNA POSTIGNUĆA I PRIZNANJA

Razvojna agencija VTA iz godine u godinu postiže sve bolje rezultate. Tako je 2020. i 2021. godine Grad Virovitica, zahvaljujući upravo ovoj agenciji, dobio priznanje za najuspješniji grad i grad najboljih EU projekata, odnosno priznanje za povlačenje sredstava iz EU fondova. U posljednjih deset godina Agencija je napisala i provela brojne projekte čija je ukupna vrijednost veća od 50 milijuna eura, uključujući gradske projekte, kao i projekte ostalih institucija, poduzetnika i poljoprivrednika.

U proteklom razdoblju Razvojna agencija VTA radila je na brojnim projektima. Neki od najznačajnijih završenih projekata su: obnova Dvorca Pejačević i Gradskog parka, rekonstrukcija i uređenje Malog parka, izgradnja Vrtića u Svetom Đurđu, energetske obnove društvenih domova, Centra kulture, škola i vrtića u gradu Virovitici, rekonstrukcije dječjih igrališta, obnova i uređenje Franjevačkog parka, izgradnja zgrade Obiteljskog centra, izgradnja i rekonstrukcija sportskih igrališta na području grada i prigradskih naselja, izgradnja cesta i nogostupa, projekti kojima su osigurani pomoćnici u nastavi, besplatna školska prehrane i paketi hrane i higijenskih potrepština za najpotrebitije, projekti pružanja usluga pomoći u kući (Zaželi) te brojni drugi projekti kojima se doprinosi zapošljavanju, podizanju kvalitete života, a sve u svrhu razvoja lokalne zajednice. Svi ovi projekti značajno su pridonijeli podizanju kvalitete života u Virovitici.

photo collage.png 9

DOPRINOSITI KVALITETI ŽIVOTA

Agencija ima ambiciozne planove za budućnost. Trenutačno se provode projekti kao što su izgradnja nove zgrade dječjeg vrtića, energetske obnove škole i vrtića, te projekti ozelenjivanja grada. U pripremi su projekti izgradnje gradskih bazena, nove glazbene škole s koncertnom dvoranom i ljetnom pozornicom, te projekt izgradnje 3. osnovne škole.

– Naša misija u Razvojnoj agenciji VTA od samog osnutka bila je doprinositi razvoju Virovitice i podizati kvalitetu života naših sugrađana kroz inovativne i održive projekte. Ponosni smo na sve što smo postigli i na sve projekte koje smo realizirali. Zahvaljujući predanosti našeg tima i podršci Grada Virovitice, uspjeli smo privući značajna sredstva iz nacionalnih i europskih fondova, što nam je omogućilo realizaciju brojnih projekata koji su značajno promijenili vizuru našega grada.

Posebno smo ponosni na projekte energetske obnove, ozelenjivanja grada, izgradnje novih objekata za djecu i mlade, kao i na projekte usmjerene na socijalnu inkluziju i pomoć najpotrebitijima. Svaki od tih projekata doprinosi ne samo poboljšanju infrastrukturnih uvjeta, već i boljoj kvaliteti života svih naših građana.

Naša agencija ne bi mogla ostvariti ove uspjehe bez izuzetne suradnje s Gradom Viroviticom, kao i s resornim ministarstvima i institucijama EU. Zajedničkim radom i kontinuiranim naporima postigli smo da Virovitica bude prepoznata kao jedan od najuspješnijih gradova u povlačenju sredstava iz EU fondova – izjavila je direktorica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund.

Istaknula je da je njihov cilj nastaviti stvarati uvjete za razvoj Virovitice, privlačiti investicije, podržavati poduzetnike i civilne organizacije te poboljšati turističku ponudu Virovitice i okolice.

– Uvjerena sam da ćemo, uz podršku sugrađana, Grada Virovitice i svih partnera, nastaviti uspješno raditi i postići još veće rezultate u budućnosti – zaključila je Harmund.

(www.icv.hr, žđl)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content