Novi uspjesi za mladu virovitičku tenisačicu: Una Brkić Klubička osvojila i svoj šesti turnir

Na terenima Teniskog kluba “Franjo Punčec” proteklu subotu održano je otvoreno prvenstvo u tenisu za djevojčice i dječake do 8, 9 i 10 godina. Na turniru je sudjelovala i devetogodišnja Virovitičanka Una Brkić Klubička, članica Teniskog kluba TVIN Virovitica.

Na turniru su sudjelovale djevojčice i dječaci iz raznih teniskih klubova (Đurđevac, TVIN, Zagi, HTK Zagreb, Tweener, Varaždin 1181, Koprivnica, Varteks, Franjo Punčec, Sirela, Feniks).

Prvo su odigrani svi susreti po skupinama (kvalifikacijski mečevi po sistemu “svatko sa svakim”), a nakon toga su mlade tenisačice i tenisači bili razvrstani u “Zlatnu”, “Srebrnu” i “Brončanu” skupinu. U izuzetno jakoj konkurenciji mladih tenisačica Una je s dvije pobjede u grupnoj fazi natjecanja (protiv Tese Markić iz TK Koprivnica 4:0 i Anje Houf iz TK Feniks 4:0) izborila najjaču “Zlatnu” skupinu.

Kao najviše rangirana plasirala se odmah u finale “Zlatne skupine” gdje je čekala bolju iz polufinalnog susreta između Kasijane Markičević, HTK Zagreb i Ariane Prekpalaj, TK Tweener. Kasijana se nakon pobjede od 4:2 protiv Ariane plasirala u finale.

Mlade tenisačice su odmjerile snage po izuzetno vrućem i sparnom vremenu, na temperaturi od 34 stupnja. Nakon sat vremena igre Una je u tri seta rezultatom 4:0, 2:4, 10:3 odnijela pobjedu i zasluženo osvojila najsjajnije odličje, tj. pehar u “Zlatnoj” skupini i na taj način je osvojila turnir.

Ovo je njen šesti osvojeni turnir u Regiji Sjever, a spomenutim rezultatom Una je učvstila poziciju na prvom mjestu rang liste tenisačica do 10 godina Odbora Sjever.

Turnir je održan u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza i TK Čakovec, a mladu Virovitičanku do ovog uspjeha vodili su treneri Saša Felendeš i Leo Gjogj.

(M.B. – TK TVIN Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content