Ekipa U-11 općine Mikleuš pobjednik 2. malonogometnog turnira u povodu 33. obljetnice osnutka 64. samostalnog bataljuna ZNG-a

U organizaciji Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i u suorganizaciji s Udrugom djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Slatine, danas je na Stadionu Antuna Tone Butorca u Slatini održan 2. malonogometni turnir u povodu 33. obljetnice osnutka 64. samostalnog bataljuna ZNG-a Podravska Slatina.

Podsjetimo, nakon što su tijekom lipnja i srpnja 1991. godine osnivani dragovoljački odredi, naoružani mahom lovačkim naoružanjem, 15. kolovoza u Slatini je formiran 64. samostalni bataljun Zbora narodne garde. Ubrzo je postavljena kružna obrana sa zadaćom obrane Slatine i jedine prometnice, tzv. Podravske magistrale, kojom je Hrvatska bila povezana sa Slavonijom i Baranjom. Nakon teškog četničkog zločina u selima Čojlug, Četekovci i Balinci 4. rujna, u kojima su ubijene 24 osoba, od kojih 22 civila, sve više dragovoljaca se priključuje 64. samostalnom bataljunu za obranu Hrvatske. Dana 16. rujna osvojena je slatinska vojarna, a ubrzo nakon toga i karaule u Kapincima i Noskovcima.

Uoči turnira, zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić, voditeljica Područnog ureda Ministarstva hrvatskih branitelja u Virovitici Marina Kraljić, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, predsjednik Udruge Djece hrvatskih branitelja VPŽ Jurica Culej i član udruge Matija Bubaš te predsjednik Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” Pavo Tutenov, položili su upaljene lampione kod spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade i na taj način odali počast svim poginulim, preminulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

Turnir, na kojemu je sudjelovalo pet ekipa uzrasta U-11 iz općina Čađavica, Sopje, Mikeluš, Voćin i Nova Bukovica te ekipa U-11 grada Slatine, službeno je otvorio zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić, a s nekoliko riječi sudionicima i gledateljima su se obratili predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, predsjednik UDHB VPŽ Jurica Culej i voditeljica Područnog ureda Ministarstva hrvatskih branitelja u Virovitici Marina Kraljić.

Prvo mjesto na turniru zaslužila je ekipa općine Mikleuš, druga je bila ekipa općine Voćin, treći mladi nogometaši iz grada Slatine, četvrta je bila ekipa iz općine Sopje, peta općina Nova Bukovica i šesta ekipa općine Čađavica.

Za najboljeg igrača proglašen je mladi nogometaš Matko Ciglar (Mikleuš), za najboljeg golman proglašen je Erik Runje (Voćin), a najbolji strijelac bio je Ivano Štampar (Slatina). Turnir su sudili Hrvoja Selenić i Robert Lipaj.

Za prva tri mjesta pehare i medalje ekipama uručio je načelnik Općine Mikleuš Robert Grabar, za četvrto, peto i šesto mjesto ekipama je pehare i medalje uručio Jurica Culej, pojedinačne nagrade uručio je igračima načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun, a sucima je nagrade uručio Mato Bubaš.

Organizatori su svim sudionicima ovog turnira podijelili prigodne majice.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content