DANI OPĆINE SUHOPOLJE 2024. “Aleja slikovnica” i ove godine privukla znatiželjne suhopoljske mališane

Bajkovit perivoj Dvorca Janković u Suhopolju danas (petak) i sutra jest svojevrsna pozornica još jednoj, već tradicionalnoj, “Aleji slikovnica”. U organizaciji Kulturne udruge KrEdA povodom proslave Dana općine Suhopolje, svi mališani pozvani su uživati u čitanju brojnih slikovnica, crtanju i igranju te raznim tematskim radionicama.

Današnju “Aleju” otvorila je Suhopoljčanka Brigita Perković, okupljenoj djeci čitajući poučnu priču o osobama s invaliditetom kako bi doživjeli nešto drugačiji način pričanja priče.

IMG 5138

– Ove godine, uz već standardni program slikovnica, radionica i priča za male i velike, imamo dva noviteta. Prvi je inkluzivna radionica u kojoj predsjednica Udruge distrofičara Virovitica Brigita Perković s djecom odrađuje radionicu na malo drugačiji način, upoznajući ih s načinom života osoba s invaliditetom. Sutra imamo predstavljanje slikovnice mlade autorice iz Osijeka – objašnjava nam Natalija Kožić Lukačević, predsjednica KrEdA-e.

Kako ovo nije prva “Aleja”, djeca su već upoznata s manifestacijom i zadovoljna što se iz godine u godinu ponavlja, kaže predsjednica KrEdA-e. U hladovini suhopoljskog parka, slikovnice su im nadohvat ruke, a ambijent upotpunjuje posebno uređen prostor za čitanje priča i odsjaj lampica.

IMG 5153

– Ovdje nemaju nikakvih ograničenja, kao ni onih „digitalnih ometanja“ koja ih često odmiču od pisane riječi. Budući da se svake godine vraćaju i dovode prijatelje, pretpostavljam da se djeci ovdje zaista sviđa – zaključuje Natalija.

Jedna od majki koja je posjetila današnju “Aleju” je i Ivana Matijašević. Iako je ovdje prvi put, veseli se reakciji svojih mališana.

– Super nam je što se ovako nešto odvija baš u Suhopolju. Moja djeca vole pričanje priča, a tradicija čitanja slikovnica prije spavanje još se uvijek zadržala u našoj obitelji – otkriva nam ova mlada majka.

Podsjetimo, “Aleja slikovnica” nastavlja sa svojim programom i sutra, od 18:30 na istoj lokaciji, a sve s ciljem razvijanja pozitivnog stava prema čitanju i ljubavi prema knjizi od najranije dobi.

(www.icv.hr, dj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content