Stara škola u Starom Gracu uskoro će postati novi Područni odjel za 54 mališana Dječjeg vrtića “Potočnica” Pitomača

Traju završni radovi na rekonstrukciji stare škole Stari Gradac koja će u budućnosti biti područni odjel – Dječjeg vrtića “Potočnica”.

Radovi se izvode u sklopu provedbe projekta “Rekonstrukcija i opremanje područnog vrtića u Starom Gracu” na temelju sklopljenog Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju koji se 100 posto financira sredstvima Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Prema pedagoškom standardu adaptirani objekt zadovoljava uvjete za pružanje ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za ukupno 54 djece različitih dobnih skupina.

Projektiranom adaptacijom prostor će biti u funkciji: jedinice za jasličku dob za 12 djece uzrasta od 12 do 36 mjeseca, jedinice za vrtićku dob za 20 djece uzrasta od 3 do 5 godina, jedinice za vrtićku dob za 22 djece uzrasta od 5 do 7 godina.

Ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije stare škole Stari Gradac u područni odjel Dječjeg vrtića “Potočnica” potpisan je s izvođačem radova Slavić-inženjering d.o.o. iz Virovitice u vrijednosti od 742.087,93 eura s PDV-om, dok će stručni nadzor nad radovima obavljati CROMING d.o.o. iz Pitomače.

(pitomaca.hr, vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content