Od jeseni novosti u Dječjem vrtiću “Maslačak” Đurđevac: Uvodi se integrirani engleski jezik, Montessori program, senzorna integracija i drugo

Od jeseni se u Dječjem vrtiću „Maslačak“ u Đurđevcu uvodi nekoliko novosti. Integrirani program engleskog jezika jedan je od noviteta u dječjem vrtiću, čiji je početak provedbe u vrtićkim skupinama najavljen od jeseni. Provodi će se na dnevnoj bazi, a djeci će pružiti upoznavanje sa stranim jezikom kroz igru, aktivnosti, raspoznavanje pojmova te učenje prvih riječi.

Namijenjen je djeci od mlađe do starije skupine, jer je poznato da je predškolsko doba najpovoljnije životno razdoblje za učenje stranog jezika zbog bioloških i psiholoških prednosti koje omogućuju lakše i brže usvajanje pravilnog izgovora, ritma i intonacije.

Druga velika novost je i uvođenje Montessori programa kao posebnog programa koji je namijenjen djeci od tri do šest godina, a provodit će ga odgojiteljice koje su završile edukaciju iz područja Montessori pedagogije.

Također, u pripremi je i uvođenje posebnog preventivnog programa poticanja senzorne integracije, kojom se želi ponuditi poticaje i okruženje za pojačano učenje putem osjetila, odnosno za senzornu integraciju kao temelj djetetovog cjelokupnog životnog učenja.

– Nastavno na prethodnu pedagošku godinu nastavit će se i s provođenjem Erasmus+ projekta i diseminacije stečenih znanja. Kako bi se dječji vrtić Maslačak konstantno unaprjeđivao, njegovi djelatnici prakticiraju cjeloživotno učenje te u svoj rad uvode razne inovacije s ciljem povećanja kvalitete usluge same ustanove. Znanja i vještine stečene putem Erasmusa prenose se na ostale djelatnike naše ustanove, a kroz stručni aktiv i odgojno-obrazovnim djelatnicima susjednih vrtića i škola – govori Marija Čupen Tomica, ravnateljica Dječjeg vrtića Maslačak.

-Uz to, nastavit će se provođenjem cjelogodišnjeg projekta Maslačak za roditelje koji čini niz predavanja stručne tematike predviđen za roditelje djece polaznika vrtića s ciljem jačanja roditeljskih kompetencija i partnerskih odnosa na relaciji vrtić-obitelj – ističe ravnateljica Marija i dodaje da će se i ove pedagoške godine nastaviti s provođenjem kraćih programa, za koje su djeca pokazala ogroman interes.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content