HČZ grada Slatine održao redovnu godišnju skupštinu i 17. Kup hrvatskih branitelja u lovu ribe udicom na plovak

Hrvatski časnički zbor grada Slatine jučer (ponedjeljak) je, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u Domu udruga ”Dudnjak” u Voćinu održao svoju redovnu godišnju skupštinu te ujedno organizirao i 17. Kup hrvatskih branitelja u lovu ribe udicom na plovak.

Uoči otvaranja skupštine, članovi Hrvatskog časničkog zbora grada Slatine na čelu s predsjednikom Vladom Međumurcem, zajedno s načelnikom općine Voćin Predragom Filićem, ratnim zapovjednikom 136. slatinske brigade brigadnim generalom Josipom Černijem i načelnikom Policijske postaje Slatina Miroslavom Babiće te predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata odali su počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima polaganjem lampiona ispred spomen obilježja Voćinskoj žrtvi u središtu Voćina. 

Skupština je započela intoniranjem državne himne i minutom tišine za sve poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje te civilne žrtve Domovinskog rata, a potom je uslijedio izbor radnih tijela skupštine kojom je u nastavku predsjedavao član HČZ grada Slatine Krunoslav Cukor.

Po usvajanju Poslovnika o radu skupštine, Cukor je podnio izvješće o radu, dok je financijsko izvješće za 2023. godinu podnio rizničar Zlatko Vida, a potom su nazočni upoznati s planom rada i financijskim planom za tekuću 2024. godinu.

Nakon što su sva izvješća jednoglasno prihvaćena, uslijedila je riječ gostiju koji su svi redom uputili čestitke na uspješnom radu slatinskog Hrvatskog časničkog zbora s naglaskom na izuzetnu suradnju. Uz predstavnike svih gostujućih braniteljskih i drugih udruga to su učinili i načelnik općine Voćin Predrag Filić i ratni zapovjednik 136. slatinske brigade brigadni general Josip Černi.

Na kraju skupštine, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora grada Slatine Vlado Međumurac uručio je zahvalnice zaslužnima za pomoć u realizaciji plana i programa prigodom obilježavanja 33. godišnjice osnivanja i 64. samostalnog bataljuna ZNG-a, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Paralelno s održavanjem skupštine Hrvatski časnički zbor grada Slatine, u suradnji s Općinom Voćin i Športsko ribolovnom udrugom ”Pastrva” Voćin, organizirao je 17. Kup hrvatskih branitelja u lovu ribe udicom na plovak. Natjecanje je održano na Ribnjaku u Voćinu, a nastupilo je ukupno šest braniteljskih ekipa sa šireg slatinskog područja.

Ekipni pobjednici bili su natjecatelji iz redova Hrvatskog časničkog zbora grada Slatine, drugo mjesto osvojili su natjecatelji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina, dok je treće mjesto osvojila ekipa Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina Ogranak Voćin.

Pojedinačni poredak:

A sektor:

1. Željko Geng (UDVDR Slatina)
2. Miroslav Rižnik (HČZ Slatina)
3. Eugen Cvetković (UDVDR Voćin)

B sektor:

1. Damir Hančić (HČZ Slatina)
2. Siniša Tomašević (HVIDR-a Slatina)
3. Stjepan Radočaj (UDVDR Čađavica)

C sektor:

1. Damir Vinaković (UDVDR Voćin)
2. Drago Vilk (UDVDR Slatina)
3. Dragomir Rončević (HČZ Slatina)

Medalje i pehare ribičima su uručili načelnik općine Voćin Predrag Filić, Željko Šnjarić i Josip Černi.

(www.icv.hr, mf, adf; Foto: M. Feldi)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content