Na ljetnoj pozornici u Petrovom vrtu u Grabrovnici 2. Oluja jazz fest oduševio publiku

Na ljetnoj pozornici u Petrovom Vrtu u Interpretacijskom centru Petra Preradovića u Grabrovnici jučer (ponedjeljak) je održan 2. Oluja jazz fest na kojem je nastupio glazbeni jazz sastav “Black Coffee” i mlada vokalna solistica Ana Uršula Najev.

Glazbeni sastav “Black Coffee” iz Splita prošle je godine obilježio 30. godišnjicu postojanja, a u ta tri desetljeća snimili su 12 studijskih albuma, ostvarili tri diskografske nagrade Porin i održali nebrojene nastupe na inozemnim i domaćim festivalima. Okosnicu sastava čine Renato Švorinić na basu, Jadran Dučić Čićo na bubnjevima i Ivan Ivić na klaviru.

U svojoj bogatoj karijeri surađivali su s velikanima domaće i internacionalne scene kao što su Boško Petrović, Matija Dedić, Oliver Dragojević, Gibonni, TBF, Daniele di Bonaventura, Catia Werneck, Miles Griffith i mnogi drugi.

Upravo je prošle godine započela njihova suradnja s odličnom mladom splitskom pjevačicom i glumicom Anom Uršulom Najev koja je do sada nastupala s orkestralnim glazbenicima, ali i održala samostalne koncerte sa svojim bendom.

Iskustvo vrsnih glazbenika i ambiciozna mlada pjevačica pokazali su se kao dobitna kombinacija na zadovoljstvo svih posjetitelja, žitelja općine Pitomača i drugih ljubitelja jazz i blues izričaja.

Na koncertu su se redale mnoge obrade vječnih uspješnica svjetski poznatih jazz i blues autora obrađenih na kvalitetan i dopadljiv način i u stalnoj interakciji glazbenika i oduševljene publike.

I ovaj put je “Oluja jazz fest” u Grabrovnici u potpunosti opravdao svoje postojanje i dao naslutiti da će i dalje nastaviti u potpunosti ispunjavati očekivanja blues i jazz fanova.

Na ljetnoj jazz večeri prisustvovao je i predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić te ravnatelj Centra za kulturu “Drago Britvić” Rajko Stilinović.

(www.icv.hr, bs, foto: A. Zeko)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content