U Našicama polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Grad Našice danas (ponedjeljak) je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba položio je vijence i zapalio svijeće ispred spomen – obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Našica Krešimirom Žagarom, vijećnicima Grada Našica, obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te članovima udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba prigodnim riječima pozdravio je sve prisutne te podsjetio kako je prije 29 godina obranjena Hrvatska na žrtvi hrvatskih branitelja koji su dali ono najvrjednije kako bi stvorili slobodnu Hrvatsku život i zdravlje.

-Danas 5. kolovoza obilježavamo 29. obljetnicu vojno – redarstvene operacije ” Oluja”, a to je dan kada je prije 29 godina branjena Republika Hrvatska i dan kada su stvoreni temelji moderne Hrvatske. Ova svjetsko poznata akcija proglašena je najboljom tijekom Domovinskog rata. Današnji nas dan podsjeća na temelje Hrvatske izgrađene na žrtvi hrvatskih branitelja koji su dali ono najvrjednije kako bi stvorili slobodnu Hrvatsku – život i zdravlje. Istaknuo bih važnost branitelja koji su danas s nama te koji promiču i čuvaju istinu o Domovinskog ratu njihovom aktivnosti u takvim udrugama. Na današnji se dan prisjećamo i naših dvojice heroja Marka Jakšića i Željka Kotriša koji su svoje živote položili u Pakracu prije 31 godinu. Dužnost nam je prenositi istinu o Domovinskom ratu i mlađim generacijama kako se takve tragedije nikada ne bi ponovile. Zahvaljujem se svima koji su danas ovdje na trgu došli odati počast. Čestitam svima, a posebno braniteljima Republike Hrvatske i obiteljima poginulih i nestalih branitelja, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Gvardijan fra Tomislav Faletar izmolio je molitvu kod spomen obilježja, a nakon toga je u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog služio svetu misu za Domovinu.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content