Upravljao teretnim vozilom pod utjecajem droge, policija ga zaustavila nedaleko Slatine

Policijski službenici su u srijedu, 31. srpnja oko 12:30 sati, u nadzoru prometa, kod slatinskog prigradskog naselja Kozice, kontrolirali 32-godišnjeg stranog državljanina koji je upravljao teretnim vozilom slovenskih nacionalnih oznaka. Zbog sumnje da vozilom upravlja pod utjecajem droga ili lijekova provedeno je preliminarno testiranje kojim je utvrđena prisutnost dvije vrste droga u organizmu, priopćila je Policijska uprava virovitičko-podravska.

Muškarac je temeljem članka 137. Prekršajnog zakona zadržan i odveden na liječnički pregled u Opću bolnicu Virovitica, gdje su mu izuzeti uzorci krvi i urina, nakon čega je smješten u prostoriju za zadržavanje.

Prilikom kontrole policijskim službenicima je dragovoljno predao praškastu tvar nalik na drogu MDMA i tablete koje u sebi sadrže psihoaktivnu tvar “pregabalin” što je utvrđeno preliminarnim vještačenjem i privremeno oduzeto od 32-godišnjaka te će biti poslano na vještačenje u CFIIV “Ivan Vučetić”.

Protiv 32-godišnjaka, po zaprimljenim rezultatima vještačenja, biti će podnesena adekvatna pismena, stoji u priopćenju policije.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content