U Đurđevcu počelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 33. obljetnice osnutka podravskih braniteljskih postrojbi

Na novouređenom đurđevačkom trgu sv. Jurja jučer (srijeda) je održana svečanost povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 33. obljetnice osnutka podravskih braniteljskih postrojbi.

Obilježavanje tih značajnih obljetnica iz Domovinskog rata pod nazivom Zajedno u pobjedi – 33 godine ponosa i zajedništva, u Đurđevcu je organiziralo Ministarstvo obrane RH i Udruga hrvatskih branitelja RH u suradnji s 3. bojnom 105. brigade, Udrugom branitelja MUP-a, HVIDR-om Đurđevac, Hrvatskim časničkim zborom, SLAB PZO Đurđevac te Gradom Đurđevcom, podravskim općinama i Koprivničko- križevačkom županijom.

Svečanost je otvorio Đuro Bobovčan, pripadnik 3. bojne 105. brigade iskazavši zadovoljstvo tradicijom okupljanja i prisjećanja na dane ponosa i slave, pa je pozvao prisutne i na drugi dio ove svečanosti koji će se u subotu održati u hostelu Borik.

Prigodni koncert, izvođenjem domoljubnih skladbi i hrvatskih koračnica, održao je Puhački orkestar DVD-a Đurđevac pod vodstvom dirigenta Bože Škurdije, đurđevačka Udruga Sv. Jurja počastila nas je kanonadom, a Zaštitna počasna bojna iz Zagreba demonstracijom vrhunske uvježbanosti puškom.

Drugi dio ove svečanosti nastavlja se u subotu od 17 sati polaganjem vijenaca za poginule, nestale i preminule branitelje pred Križem života na Gradskom groblju u Đurđevcu, potom misom u Župnoj crkvi sv. Jurja, a od 19 sati tradicionalnim druženjem branitelja uz prigodni program u hostelu Borik.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content