Iz Voćina startao 450 kilometara dug biciklistički maraton “Oluja od Voćina do Knina”

U organizaciji Zajednica udruga i članova HVIDRA Virovitičko-podravske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 29. obljetnice VRO “Oluja”, danas (petak) je iz Voćina u 7 sati startao biciklistički maraton pod nazivom “Oluja od Voćina do Knina”.

Nakon zajedničkog polaganja upaljenih lampiona uz spomenik Voćinskoj žrtvi, na put su sudionike ovog biciklističkog maratona, članove biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije pod nazivom VBR (veterani, branitelji i rekreativci), ispratili načelnik općine Voćin Predrag Filić te predsjednik i potpredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin, Darko Božičković i Ivan Đuzel.

Biciklistički maraton će u tri etape, Voćin-Petrinja (petak), Petrinja-Korenica (subota) i Korenica-Knin (nedjelja), u dužini od 450 kilometara izvoziti četvorka u sastavu Mato Bubaš, Tomislav Kolec, Mario Kovač i Pavo Tutenov te Jurica Culej koji će voziti jednu etapu.

Logistička potpora za vrijeme trajanja ovog zahtjevnog biciklističkog maratona bit će hrvatski branitelji Ozren Rastija i Željko Straka.

(www.icv.hr, adf, foto: O. Rastija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content