Za najmlađe stanovnike Kloštra Podravskog odobreno gotovo 30 tisuća eura: Evo koje će se aktivnosti provoditi

Općina Kloštar Podravski dobila je sredstva Ministarstva demografije i useljeništva koje je raspisalo javni poziv za sufinanciranje projekata za poboljšanje materijalnih uvjeta za djecu predškolske i školske dobi. Općina je na javni poziv prijavila Pilot projekt za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Tako je u utorak potpisan Ugovor o dodjeli financijske potpore projektu vrijedan 28.700,00 eura.

Aktivnosti koje će se provoditi kroz ovaj projekt su Kulturno-umjetničke (Likovna radionica i Glazbom kroz kreativni pokret- radionica plesa i pjesme) te Sportske aktivnosti koje će provoditi kvalificirani provoditelji. Ciljana skupina su djeca od 6 – 10 godina, odnosno djeca predškolskih programa i djeca od prvog do četvrtog razreda osnovne škole s područja Općine Kloštar Podravski, a projektom je predviđeno uključivanje otprilike 50 djece, ističu u općini. Vrlo je bitno da se za ove aktivnosti animira djecu, ali i roditelje. Predstavljajući programe kroz lokalne medije, promotivne letke, ali i odlaskom na roditeljske sastanke, cilj je da roditelji shvate kakve aktivnosti se pružaju njihovoj djeci te koji su benefiti istih.

Ovim pilot projektom želi se omogućiti dostupnost i priuštivost aktivnosti za djecu predškolske dobi i djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole kako bi se pružila podrška roditeljstvu kroz smanjenje financijskog tereta roditelja koji su suočeni s mnogobrojnim troškovima vezanim za odgoj i obrazovanje djece. Stoga mnogobrojna djeca ne polaze nikakve radionice/aktivnosti jer im roditelji nisu u mogućnosti financirat takve aktivnosti, a ovim projektom omogućava se zainteresiranoj djeci pohađanje raznih aktivnosti.

Općina Kloštar Podravski tako će omogućiti djeci predškolske dobi i djeci od prvog do četvrtog razreda osnovne škole pohađanje ovih korisnih aktivnosti, zahvaljujući upravo Ministarstvu demografije i useljeništva te Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade koji su prepoznali kvalitete predloženog projekta i odobrili njegovo financiranje, zaključuju iz općine Kloštar Podravski.

(www.icv.hr, dm)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content