Raspisan novi natječaj za najbolju kratku socijalnu priču “Mirko Jirsak”, ovo su uvjeti za sudjelovanje

U sklopu već tradicionalne godišnje manifestacije Dani Mirka Jirsaka, Ogranak Matice hrvatske u Slatini raspisuje natječaj za najbolju kratku socijalnu priču.

Priča tematski mora biti vezana za Slavoniju, njezine ljude, događaje i kulturnu baštinu, mora biti napisana na hrvatskom jeziku, a sudjelovati mogu autori iz Republike Hrvatske i inozemstva. Tekst priče ne smije biti dulji od pet kartica i ne smije biti objavljen u tisku ili na internetu prije natječaja. Rok za slanje radova je 1. listopada 2024. godine.

Radovi se mogu slati redovitom ili elektroničkom poštom. Radovi u pisanom obliku, označeni zaporkom, šalju se na adresu: Ogranak Matice hrvatske u Slatini, Ante Kovačića 1, 33520 Slatina, s naznakom Natječaj “Mirko Jirsak”. Ostale podatke (ime i prezime autora, adresu, telefon te zaporku) treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj kuverti. U elektroničkom obliku prijavljena priča označena zaporkom šalje se na e-adresu [email protected], a ostali podaci (ime i prezime autora, adresa, telefon i zaporka) šalju se u zasebnom dokumentu.

Nagrada nosi naziv “Mirko Jirsak” u spomen na književnika, pjesnika slavonske ravnice, pedagoga, novinara, slatinskog zavičajnika.

Ukupno se dodjeljuju tri novčane nagrade, prva u iznosu 130 eura, druga i iznosu 70 eura i treća u iznosu 40 eura. Pristigle radove vrednovat će stručno povjerenstvo koje imenuje Organizacijski odbor, a nagrade će biti uručene u sklopu manifestacije Dani Mirka Jirsaka, koja se održava svake godine u studenome, u mjesecu književnikova rođenja.

– Održavanjem Jirsakovih dana obogaćujemo kulturnu baštinu grada, dajemo mu ljepotu i puninu, a našem pjesniku i prozaiku rođenom pod okriljem slatinskoga neba stvaramo počasno mjesto i trajni spomenik u srcima Slatinčana i poštovatelja njegove zavičajne riječi – ističe predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Slatini Zorica Varga.

(Matica hrvatska – Ogranak Slatina)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content