Protiv 21-godišnjaka i 22-godišnjaka podnijeta kaznena prijava za lažno prijavljivanje

Policijski službenici Policijske postaje Pitomača dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili da su 21-godišnjak i 22-godišnjak sa šireg područja Pitomače, počinili kazneno djelo lažnog prijavljivanja na štetu 22-godišnjaka, priopćila je danas (srijeda) PU virovitičko-podravska.

Dvojica muškaraca su 22-godišnjaka lažno prijavili za kaznena djela prijetnje i protupravne naplate, tvrdeći da im je putem društvenih mreža poslao poruke prijetnje i neosnovano potraživao novčana sredstva od njih zbog oštećenja na vozilu. Izjavili su i da nakon što ih je zaustavio na području Pitomače i zatražio novčani iznos, oni su u strahu predali traženi iznos.

Muškarci su podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu protiv 22-godišnjaka, koja je tijekom kriminalističkog istraživanja rješenjem državnog odvjetništva odbačena.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja protiv 21-godišnjaka i 22-godišnjaka je zbog počinjenog kaznenog djela lažnog prijavljivanja podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici, stoji u priopćenju policije.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content