U Suhopolju uskoro novi drvoredi: Udruga KrEdA nastavlja s eko edukativnim aktivnostima

U utorak, 30. srpnja u Slatini, predsjednica suhopoljske Udruge KrEdA Natalija Kožć Lukačević, potpisala je Ugovor o sponzorstvu s Hrvatskim šumama – Podružnica Slatina, s ciljem edukacije djece i mladih i sadnje još jednog drvoreda u Suhopolju.

“Kredin novi drvored” naziv je zanimljivog pojekta kojeg je osmislila Matea Jurković, koordinatorica Udruge KrEdA, a koji za cilj ima kroz interaktivne radionice, edukaciju djece i mladih o važnosti šuma, biljnim i životinjskim zajednicama u našem okolišu i očuvanju istih. U sklopu projekta predviđena je nabava još jednog višenamjenskog igrala za igralište i sadnja drvoreda u Nazorovoj i Preradovićevoj ulici u Suhopolju.

Kroz prijašnje projekte KrEdA volonteri već su posadili drvored oraha u Kolodvorskoj ulici, drvored uz Osnovnu školu Suhopolje te u suradnji s Turističkom zajednicom općine Suhopolje drvored javora u dijelu Nazorove ulice.

Mladi KrEdA volonteri predstavili su rad Udruge KrEdA predstavnici Hrvatskih šuma Ivani Zrinšćak i uručili joj simbolični ručno izrađeni dar zahvale. Nakon potpisivanja ugovora, dogovoren je tijek provedbe aktivnosti i mini savjetovanje u vezi najadekvatnijih vrsta stabala za namjenu urbanističkog uređenja mjesta.

-U dogovoru i suradnji s Općinom Suhopolje, na ovaj način nastojimo omogućiti prirodni hlad našim sumještanima u dvije, ljeti, “najsunčanije” ulice. Sadnjom drveća pozitivno utječemo na eko sustav, doprinosimo ostvarenju ciljeva održivog razvoja i činimo naš okoliš ljepšim. Dodatno, radionicama za najmlađe, dugoročno djelujemo na edukaciji i osvještavanju od malih nogu o važnosti šuma za život čovjeka. Izuzetno smo zahvalni Hrvatskim šumama na ovom vrijednom sponzorstvu, a posebno nas veseli što planirane aktivnosti imaju dugoročni pozitivan učinak i na generacije koje dolaze iza nas – izjavila je nakon potpisivanja ugovora predsjednica udruge Natalija Kožić Lukačević.

(Udruga KrEdA)

Foto 2 13

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content