Nastavak ulaganja u našička prigradska naselja: U Gradcu Našičkom i Vukojevcima dovršena parkirališta, u Ulici sv. Katarine u Zoljanu saniran dio ceste

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba u pratnji pomoćnika pročelnika Upravnog tijela za investicije i prostorno planiranje Bože Papca danas (utorak) je obišao prigradska naselja Gradac Našički, Zoljan i Vukojevci u kojima su izvođeni radovi tekućeg održavanja na ili uz prometnice te Ulicu Vladimira Nazora u Našicama.

U Gradcu Našičkom i Vukojevcima dovršena parkirališta

U Gradcu Našičkom završena je izgradnja parkirališta ispred zgrade osnovne škole. Vrijednost radova je 3.800 eura, a kako je rekao gradonačelnik Kašuba, ovo je samo jedno od ulaganja u ovo mjesto.

-Najbitnija investicija je pitka voda. Nedavno smo imali loše nalaze, odrađena je dezinfekcija bazena, a za one koji to žele osigurana je i voda u bocama. Ovi problemi bit će riješeni kroz projekt aglomeracije koja je u završnoj fazi i kroz koju će pitku vodu dobiti stanovnici, ne samo Gradca Našičkog nego i Londžice, Ceremošnjake, Granica i Makloševca. Osim toga za Gradac je u fazi projektiranja investicija izgradnje pješačkog mosta u središtu mjesta koji je izuzetno važan zbog blizine vrlo frekventne prometnice – rekao je Kašuba.

Predsjednik Mjesnog odbora Gradac Našički Bernard Marjančević zahvalio je gradonačelniku na ulaganju u mjesto koje, kako je rekao, nije veliko, ali svaka i najmanja investicija pridonosi kvalitetnijem životu njegovih stanovnika. Marjančević je također dotaknuo pitanje vode za piće čija kvaliteta predstavlja problem dugi niz godina. Kako je rekao, voda je bitna za zdravlje, ali isto tako bitna je i sigurnost sudionika u prometu kao i sve ono što pridonosi poboljšanju kvalitete života mještana Gradca Našičkog.

U prigradskom naselju Vukojevci izvedeni su radovi na rekonstrukciji odvodnje i izgradnji parkirališta ispred crkve i osnovne škole. Investicijom vrijednom 22.000,00 eura povećana je sigurnost u prometu kako za djecu, tako i za ostale stanovnike mjesta. I u ovom prigradskom naselju radi se na ulaganju u vodnokomunalnu infrastrukturu kroz projekt aglomeracije. Osim toga, 5.000 eura uloženo je u izgradnju nadstrešnice za DVD, a završena je i projektna dokumentacija za rekonstrukciju društvenog doma koji je od velike važnosti za stanovnike Vukojevaca. U tijeku je izgradnja tribina na nogometnom igralištu, a vrijednost radova je 40.000 eura. NK Omladinac klub je koji okuplja sve dobne skupine, pa će ovo ulaganje u sportsku infrastrukturu itekako pridonijeti kvalitetnijem bavljenju sportom.

Dražen Ganzberger, predsjednik Mjesnog odbora Vukojevci rekao je kako se ovim radovima realizirala inicijativa bivšeg župnika vlč. Patrika Alatića za uređenje parkirališta ispred crkve, ali i ispred škole.

-Ovo je nastavak ulaganja u mjesto koja su u posljednje vrijeme itekako vidljiva – rekao je Ganzberger i dodao kako osluškujući mišljenja stanovnika sve ide u dobrom smjeru.

U Ulici sv. Katarine u Zoljanu saniran dio ceste

U Zoljanu su, u Ulici sv. Katarine, sanirane udarne rupe, a na samom kraju ulice u dužini od tridesetak metara asfaltiran je dio ceste koja je bila makadamski put čime je asfalt došao i do posljednje kuće u nizu.

Osim ovih radova čija je vrijednost 5.700 eura, u tijeku su i druga ulaganja, rekao je gradonačelnik.

-Najintenzivniji radovi su u Poljani i Donjoj Maloj gdje se vrši opsežna sanacija ceste u sklopu projekta aglomeracije. Osim toga Grad ulaže u nogometni klub i DVD Zoljan, a do kraja godine u planu je uređenje površine ispred društvenog doma.

Uz radove u prigradskim naseljima, kroz tekuće održavanje sanirana je i cesta u Ulici Vladimira Nazora u Našicama.

(nasice.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content