Sve je spremno za 17. Dan pečenjakov u Pitomači: Manifestacija se vraća u centar naselja, posjetitelje zabavljaju Less Band i popularni Baruni

Tradicionalna enogastronomska manifestacija “Dan pečenjakov” koja je prošle godine zbog lošeg vremena održana na betonskom igralištu NK Pitomača, ponovno se vraća u centar naselja, na Trg kralja Tomislava.

Posjetitelji iz svih krajeva Virovitičko-podravske županije i šire, ove će nedjelje, 4. kolovoza, moći uživati u pečenjacima koje po 17. put pripremaju Dečki z Dravske u suradnji s Općinom, Turističkom zajednicom općine Pitomača i tvrtkom Komunalno Pitomača te uz podršku Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

Tom prigodom udruge s područja općine Pitomača na štandovima će izložiti razne starinske delicije od kukuruza, a bit će tu i langošica te fritula. Pečenjake će i ovog puta pripremati na “vatrenim orguljama” i vilama, ali i kuhati u kotlovima. Posjetitelji će tako moći odabrati one koji im bolje odgovaraju, kuhane ili pečene. Da ne bude žednih, pobrinut će se Udruga vinogradara, podrumara i voćara Aršanj te drugi pitomački poduzetnici.

Posjetitelje će od 20:00 sati zabavljati Less Band, a “šlag na tortu” večeri bit će koncert popularnog hrvatskog glazbenog sastava Baruni koji će se na binu popeti u 21:30. Ovogodišnji, 17. Dan pečenjakov počinje u 18:00 sati.

Podsjetimo i da je manifestacija “Dan pečenjakov” u kategoriji “Manifestacije-grupa: Hrana i piće” dobitnik tradicionalne nacionalne godišnje nagrade Simply the Best za 2023. godinu koju za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i turistički magazin Way to Croatia.

(www.icv.hr)

Dan pecenjakov

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content