Prigodnim slavljem u Sirovoj Kataleni obilježen blagdan sv. Ane

I ove su godine mještani malog bilogorskog naselja Sirove Katalene, u organizaciji sirovokatalenskog DVD-a i Turističke zajednice grada Đurđevca, prigodno obilježili blagdan svoje zaštitnice sv. Ane.

Proslava je počela već u subotu vatrogasnom zabavom u vatrogasnom domu uz svirku Akordi benda.

U nedjelju je dan započeo vatrogasnom budnicom u 6 ujutro, a nastavio se malonogometnim turnirom kojeg su organizirali simpatizeri i mještani Sirove Katalene. Potom je održano svečano misno slavlje u kapeli sv. Katarine koje je predvodio monsinjor Dario Paviša iz Kalinovca, tajnik nuncijature u Južnoafričkoj Republici u koncelebraciji s Ivicom Gladoićem, kalinovačkim i budrovačkim župnikom.

Nakon svečane mise poslije podne je nastavljeno druženje u vatrogasnom dvorištu uz besplatne napuhance za djecu, a sve je završilo navečer velikom vatrogasnom vježbom na kojoj su svoje umijeće u spašavanju osobe iz zapaljene zgrade i gašenju požara pokazali domaći vatrogasci DVD-a Sirova Katalena i njihovi gosti iz susjednih i prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Batinski, Kalinovca, Suhe Katalene, Prugovca, Podravskih Sesveta, Lovasa i Đurđevca.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content