Oni su obitelj koju sami biramo: Danas se obilježava Međunarodni dan prijateljstva

Danas obilježavamo Međunarodni dan prijateljstva, poseban dan posvećen slavljenju jednog od najdragocjenijih aspekata ljudskog života. Ovaj dan, ustanovljen od strane Ujedinjenih naroda 2011. godine, podsjeća nas na važnost prijateljskih veza i njihov doprinos miru i solidarnosti među ljudima.

Prijateljstvo, taj nevidljivi, ali moćni most između srca, ima ključnu ulogu u izgradnji povjerenja i suradnje. U svijetu u kojem često svjedočimo podjelama i sukobima, prijateljski odnosi nadilaze granice i razlike, donoseći mir i razumijevanje.

Kako bismo obilježili ovaj dan, mnogi ljudi diljem svijeta sudjeluju u različitim aktivnostima koje promoviraju prijateljstvo. Organiziraju se susreti, druženja, humanitarne akcije i razne kreativne radionice. Posebno su inspirativne priče o dugogodišnjim prijateljstvima koja su prebrodila sve prepreke i izazove, dokazujući da istinsko prijateljstvo traje zauvijek.

U duhu Međunarodnog dana prijateljstva, važno je prisjetiti se i proslaviti prijatelje koji su nam uljepšali život. Posvetite ovaj dan prijateljima, bilo da je riječ o starim prijateljima iz djetinjstva, kolegama s posla ili novim poznanstvima koja su tek započela. Razmislite o njihovom značaju u vašem životu i zahvalite im na podršci, ljubavi i razumijevanju.

Međunarodni dan prijateljstva nas podsjeća da je svijet bolji mjesto kada njegujemo i cijenimo prijateljstva. Slavimo danas prijateljstvo i sve ljepote koje ono donosi!

(www.icv.hr, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content