Četiri projekta VPŽ u finalu izbora za “Najbolji europski projekt”, Jutarnjeg lista, Hrvatske zajednice županija i portala Župan.hr

U ovogodišnje finale izbora za “Najbolji europski projekt”, koji se provodi u organizaciji Jutarnjeg lista, Hrvatske zajednice županija i portala Župan.hr, plasman su ostvarila četiri projekta s područja Virovitičko-podravske županije.

U kategoriji Doprinos obrazovanju, znanosti i inovacijama je projekt “Potrubi za knjigu”, u kategoriji “Doprinos poduzetništvu” su – sustavi navodnjavanja Kapinci – Vaška II. faza i Novi Gradac – Detkovac. U kategoriji “Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici” za titulu najboljeg borit će se projekt Centar za podršku, savjetovanje i osnaživanje Virovitičko-podravske županije.

Ove godine je u finale izbora ušao 61 projekt iz cijele RH, što je rekord u broju prijava i projekata u finalu otkad postoji natječaj. U dosadašnjoj povijesti ovih izbora, Virovitičko-podravska županija je dvaput trijumfirala – Projekt “Budi STEMpatičan” je bio najbolji 2020. godine, a 2022. godine, tituliran najboljim je Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju.

(www.vpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content