Pozivaju se trudnice, rodilje i dojilje na akciju povodom Svjetskog tjedna dojenja u Virovitici ovog četvrtka, 1. kolovoza

Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije u četvrtak, 1. kolovoza organizira akciju kojoj je cilj promicanje dojenja. Akcija u povodu Svjetskog tjedna dojenja bit će održana na Trgu kralja Tomislava u vremenu od 09:00 do 11:00 sati.

Dojenje se često opisuje kao “najbolji izbor za majku i dijete”. S ciljem promicanja dobrobiti dojenja na sve aspekte zdravlja i djeteta i majke, Svjetski savez za aktivno promicanje dojenja je u prvom tjednu kolovoza 1992. godine pokrenuo inicijativu Svjetski tjedan dojenja. Od tada se ovaj događaj obilježava svake godine organizacijom brojnih aktivnosti promicanja dojenja diljem svijeta.

Cilj Svjetskog tjedna dojenja je podizanje svijesti o važnosti dojenja te promicanje dojenja kao najzdravijeg odabira. Od 2016. godine ciljevi Svjetskog tjedna dojenja usklađeni su s Ciljevima Održivog razvoja, a 2018. godine Skupština Svjetske zdravstvene organizacije proglasila je Svjetski tjedan dojenja važnom strategijom za promicanje dojenja.

-Pozivamo sve trudnice, rodilje, dojilje, njihove obitelji te sve one koji pružaju podršku sadašnjim i budućim roditeljima da nam se pridruže u akciji promicanja dojenja. Patronažna zdravstvena zaštita Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije promiče javnozdravstvene vrijednosti, a dojenje je ključno za prevenciju kroničnih nezaraznih bolesti u budućnosti te obuhvaća dobrobiti za majku, dijete i zajednicu – poručili su iz Doma zdravlja VPŽ.

Svjetski tjedan dojenja obilježava se ove godine od 1. do 7. kolovoza porukom “Premostimo razlike: Podrška u dojenju za sve”.

(www.icv.hr, Dom zdravlja VPŽ)

Dojenje

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content