SVIRKA U PALAČI Virovitičani uživali u nastupima domaće rock grupe Contra i jednog od najboljih hrvatskih repera – Stjepka Galovića “Kandžije”

U Virovitici, u prekrasnom atriju Palače Pejačević, sinoć (petak) je održana tradicionalna “Svirka u Palači”. Virovitičani su ovog puta mogli uživati ne samo u rock već i hip-hop izvedbama, a zabavljali su ih domaća grupa Contra i popularni osječki reper Stjepko Galović poznatiji kao Kandžija.

Na binu se u 21 sat prvo popela Contra. Grupa je nastala 2001. godine u Virovitici. Riječ je o ekipi koja se sprijateljila još u glazbenoj školi, no na svoje pravo glazbeno putovanje krenuli su tek 20 godina poslije. Naime, u zimu 2021. godine, odmrznuli su “stare” glazbene ideje i nastavili putem koji su davno zacrtali te napravili reunion i snimili album “Sunce izlazi na zapadu”. Koncertna promocija albuma nastavila se i na ovogodišnjoj “Svirci u Palači” gdje su izveli i koju novu pjesmu s budućeg drugog albuma na kojem upravo rade, a domaću publiku “počastili” su i pjesmom “Pričala si mi” koja se prošle godine našla na prvom mjestu ljestvice najboljih rock uradaka prema broju streaminga na Youtubeu, a riječ je o direktnom hommageu ljubavnog odnosa dvoje ljudi.

S motom “Be yourself” (Budi svoj), virovitička grupa koju čine Matej Mihelčić, Antonio Obadić, Goran Moslavac, Vedran Halužan i Ivona Halužan Bistrović, pružila je domaćoj publici sat vremena žestokog punk rocka.

Na binu se zatim popeo Stjepko Galović, jedan od najpoznatijih hrvatskih repera poznat po raznovrsnom stilu te energičnom nastupu sa svojim bendom. Svoj nastup otvorio je pjesmom “Donji Miholjac”.

Inače, Galović sa sadašnjom postavom glazbenika radi na svom novom, 8. albumu. Uz poznati repertoar, na koncertu je izveo i pokoju od tih novih pjesama. Njegovi su stihovi poznati po specifičnom sarkazmu i ironiji s naglaskom na osudu primitivizma sredine.

Organizaciju “Svirke u Palači” ove godine potpisuje Gradski savjet mladih u suradnji s Turističkom zajednicom grada Virovitice. Na koncertu Contre i Kandžije uživala je i ravnateljica TZ grada Virovitice Tamara Štefanec te brojni drugi ljubitelji alternativne glazbe.

(www.icv.hr, TZ grada Virovitice, foto: T. Szabo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content