FOTOGALERIJA U punom zamahu radovi na izgradnji Centra za starije osobe u Voćinu

Radovi na izgradnji Centra za starije osobe u Voćinu, jednom od najznačajnijih projekata na području općine, koji su počeli u travnju ove godine, unatoč visokim temperaturama, u punom su zamahu.

Projekt, čija će ukupna vrijednost, nakon dvije faze biti oko 5,8 milijuna eura, prijavljen je u partnerstvu s Virovitičko-podravskom županijom i Razvojnom agencijom VIDRA, za što je dobiveno 3.981.849,13 eura bespovratnih sredstava za izgradnju i opremanje u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026.

-Općina Voćin u velikom je investicijskom zamahu, a jedan od najvećih i najznačajnih projekata koje provodimo je upravo Dom za starije osobe. Imali smo tu sreću u Javnoj nabavi gdje smo dobili jakog izvođača, tvrtku Prajo Beton, koja radove provodi vrlo dobrom dinamikom i vjerujem da će isti biti gotovi i prije ugovorenog roka, kako bi ovaj hvalevrijedan projekt čim prije zaživio – rekao je načelnik Predrag Filić.

Izgradnjom i opremanjem Centra za starije osobe u Voćinu stvorit će se preduvjeti za pružanje cjelovite skrbi starijim osobama s područja VPŽ, prvenstveno pružanjem izvaninstitucijskih usluga starijim osobama koje žive kod kuće, a iznimno i usluge smještaja starijim osobama kojima ni uz primjenu izvaninstitucijskih usluga ne mogu biti zadovoljene potrebe dugotrajne i intenzivne skrbi.

Jedan je ovo od 18 centara koji se grade diljem Republike Hrvatske, a kada bude završen, smještaj će u njemu pronaći 73 korisnika starije životne dobi.

(www.icv.hr, foto: Tin Szabo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content