Povećali su zadovoljstvo zaposlenika, jer im se pruža prilika za osobni i profesionalni razvoj: Unatrag nekoliko godina, HZZ-ove mjere postale su oslonac mnogim poduzetnicima u Hrvatskoj

Različite financijske potpore koje smanjuju troškove plaća i dodatnog obrazovanja zaposlenika pokazale su se izuzetno korisnima jer su poslodavcima omogućile ili olakšale dodatno zapošljavanje, što u konačnici značajno doprinosi rastu poslovanja.

Tako su unatrag nekoliko godina, HZZ-ove mjere postale oslonac mnogim poduzetnicima u Hrvatskoj. Od nedavno, mjere donose još veću pristupačnost i jednostavnost procesa za poslodavce, što otvara vrata novim mogućnostima za poduzetnike.

Sada, proces zapošljavanja postaje jednostavniji, brži i manje obavijen nepoznanicama. To znači da poduzetnici mogu lakše ostvariti potpore nego ikad prije. Uzimajući u obzir kronični nedostatak radne snage u državi, ova nova era predstavlja izvrsnu priliku za promjenu perspektive – od neizvjesnosti do sigurnosti, od oklijevanja do koraka koji čini razliku.

Poduzetnici mogu iskoristiti potpore za različite svrhe, uključujući zapošljavanje, pripravništvo te poticanje zelenih i digitalnih radnih mjesta. Impresivna financijska sredstva od preko 1.1 milijarde eura već su dodijeljena kroz različite programe potpora, koristeći ih preko 30 tisuća poduzetnika za otvaranje preko 250 tisuća radnih mjesta.

Primjer tvrtke Graffiti Becker, koja se istaknula kao korisnik mjera, ilustrira koliko su ove mjere važne i korisne za poduzetnike. Prema riječima Tonija Topića, proces zapošljavanja putem mjera omogućuje im brzu i učinkovitu procjenu kvalitete kandidata prije samog zapošljavanja. Kroz podršku lokalnog Zavoda, Graffiti Becker je iskoristio sveobuhvatnu pomoć i informacije, što im je pružilo dodatno povjerenje i olakšicu u poslovanju.

Kao najkorisnija mjera za ovu tvrtku pokazala se potpora za stručno usavršavanje, posebice u digitalnom području. Osim što im omogućuje vrijeme za kvalitetnu procjenu kandidata, ova mjera pozitivno se odražava i na njihovo poslovanje i financije. Zadovoljstvo zaposlenika također je povećano, jer im se pruža prilika za osobni i profesionalni razvoj.

S obzirom na pozitivno iskustvo i utjecaj gore navedenih mjera na rast i razvoj tvrtke, Graffiti Becker planira i ubuduće koristiti ove mjere. Za njih, mjere nisu samo potpora, već ključni alat u ostvarenju njihovih ciljeva i zadovoljenju poslovnih potreba.

Uz sve navedeno, jasno je da mjere predstavljaju ne samo potporu poduzetnicima, već i snažan pokretač razvoja gospodarstva, pružajući prilike za zapošljavanje, inovacije i održivi rast u Hrvatskoj.

(PROMO)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content