Prevelika brzina krivac za dvije prometne nesreće: 82-godišnji vozač automobilom sletio u korito rijeke, a 72-godišnjak u šumski ponor

Prevelika brzina bila je krivac za dvije prometne nesreće koje su se proteklog vikenda, točnije u subotu, 20. srpnja dogodile na području Virovitičko-podravske županije, a o čemu je izvijestila PU virovitičko-podravska.

Kod orahovačkog prigradskog naselja Duzluk, oko 09:10 sati, upravljajući osobnim automobilom, 72-godišnjak je zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i atmosferskim prilikama (padala je kiša), prouzročio prometnu nesreću. U oštrom zavoju je izgubio nadzor nad vozilom te je nakon rotiranja po kolniku preko istočne bankine vozilom sletio u šumski ponor. Ozlijeđenih osoba nije bilo, no nastala je materijalna šteta.

U gradu Virovitica, upravljajući osobnim automobilom, 82-godišnjak je zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama ceste, atmosferskim prilikama te preglednosti vozila (zamagljena stakla) prouzročio prometnu nesreću. Na raskrižju muškarac nije na vrijeme skrenuo već je preko travnate površine osobnim vozilom produžio niz padinu korita rijeke Ođenice i prednjim se dijelom vozila zaustavio u vodi. Ozlijeđenih osoba nije bilo no nastala je materijalna šteta.

Vozači oba osobna vozila su alkotestirana bez reakcije na alkohol, stoji u priopćenju policije.

-Atmosferske prilike kao skup meteoroloških pojava koje u najvećoj mjeri utječu na vidljivost, a time i sigurnost prometa su kiša, magla, rosa i snijeg. Kiša ima izrazito negativan utjecaj na promet, što za posljedicu daje stvaranje tankog sloja između pneumatika i kolnika koji smanjuje koeficijent prianjanja te može doći do proklizavanja stoga molimo sve sudionike u prometu da prilagode brzinu kretanja uvjetima na cesti – upozoravaju iz PU virovitičko-podravske.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content