Dan zlevanke u Sv. Ani: Brojni sladokusci uživali u cjelodnevnom druženju i zabavi uz Vatrogasce

Unatoč najavljenoj kiši, koja je odgodila ovogodišnje bicikliranje do Svete Ane, obnovljena stara vodenica i ove je godine bila glavna točka okupljanja na tradicionalnom Danu Sv. Ane i Danu zlevanke.

Zahvaljujući potpori Grada Đurđevca vodenica je temeljito uređena, pa je za ovogodišnji Dan zlevanke stara ljepotica zablistala u punom sjaju. Svečanost je otvorio gradonačelnik Hrvoje Janči, zahvalivši Mjesnom odboru Svete Ane, Udruzi žena Svetojanke te svim stanovnicima ovog malog mjesta koji neumorno promiču turističke posebnosti svojeg kraja.

Direktor Turističke zajednice grada Đurđevca Mario Fuček istaknuo je da se mala Sveta Ana tijekom godina profilirala u značajnu gastro-turističku točku, a svojim manifestacijama obogaćuje i turističku ponudu grada Đurđevca.

Cijeli dan su tradicionalno uz vodenicu u krušnoj peći Svetojanke pekle poznatu kukuruznu svetojansku zlevanku, a dijelili su se grah i gulaš. Djeca su i ove godine mogla uživati uz napuhance, a tijekom cijeloga dana posjetitelji su mogli zaplesati uz grupu Trio 100% te isprobati vožnju quadovima i kočijom.

Uz dobru glazbu i dodatne sadržaje čekala se večer i luda zabava uz popularne Vatrogasce, koju su u sv. Ani nastupili već drugu godinu za redom te energičnim nastupom zaokružili cjelodnevno, zabavno i sadržajno druženje u Svetoj Ani.

(djurdjevac.hr)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content