Vlč. Ivica Šoh svečanim misnim slavljem proslavio 25 godina svećeništva

Svečanim misnim slavljem, u župnoj crkvi svetog Leopolda Mandića u virovitičkom prigradskom naselju Taborištu, jučer (nedjelja) je župnik velečasni Ivica Šoh proslavio svoj srebrni jubilej – dvadeset i pet godina misništva.

Mladu misu velečasni Šoh proslavio je 20. srpnja 1999. godine u rodnoj Župi sv. Ilije proroka u Gradini. Nakon koje je upućen na svoju prvu službu kapelana u Daruvar gdje je bio do 2003. godine. Odlukom požeškog biskupa dr. Antuna Škvorčevića 31. kolovoza 2003. osnovane su dvije nove virovitičke župe, Župa svetog Leopolda Mandića sa sjedištem u Taborištu i Župa bl. Alojzija Stepinca sa sjedištem u Milanovcu.

Velečasni Ivica Šoh imenovan je župnikom Župe blaženog Alojzija Stepinca, gdje službuje do 2010. godine kada ga biskup imenuje i prvim ravnateljem Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici. Prestankom mandata ravnatelja, dolazi na mjesto župnika u Župu svetog Leopolda Mandića u Taborištu 2014. godine, a od 2018. godine vrši i službu virovitičkog dekana.

Uz svećenike virovitičkog dekanata i goste, na svečanom misnom slavlju nazočili su majka velečasnog Šoha, sestre sa svojim obiteljima te župljani župa u kojima je službovao velečasni Šoh.

Na misnom slavlju propovijedao je prečasni Josip Šimunović, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, koji je propovijedao i prije 25 godina na mladoj misi velečasnog Šoha.

Na misnom slavlju sudjelovao je i biskup u miru dr. Antun Škvorčević, koji je na kraju misnog slavlja zahvalio i čestitao vlč. Šohu na srebrnom jubileju, ali i prečasnom Ivici Žuljeviću, prepoštu Požeškog Stolnog kaptola sv. Petra, koji također ove godine proslavlja srebrni jubilej. Biskup u miru Antun Škvorčević, tom je prigodom vlč. Šohu i prečasnom Žuljeviću uručio medalje uspomene na biskupsko ređenje 1997. godine.

Na kraju misnog slavlja vlč. Šohu uručen je i poklon župljana uz prigodne riječi zahvale.

(icv.hr, mš, župa sv. Leopolda Mandića, Foto: B. Biondić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content