Sopjani ugostili sudionike popularne veslačke regate “Mura Drava Dunav 2024.”

Popularno sopjansko izletište i kupalište u subotu, 20. srpnja je bilo mjesto dočeka sudionika veslačke regate “Mura Drava Dunav 2024.”

U ovoj regati sudjeluje više od sedamdeset kajakaša i kanuista iz Austrije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Ova jedinstvena avantura započela je u austrijskom Kapfenbergu i završit će u Aljmašu, nakon dva tjedna veslanja. Regata ne uključuje čamce, već isključivo kajake i kanue, s ciljem spajanja ljudi, promocije kajakaštva te zaštite prirode i rijeka. Nakon dolaska u Aljmaš, sudionici će se pridružiti regati koja vesla Dunavom sve do Crnog mora, okupljajući sve regate crnomorskog slijeva.

Veslače ja na izletištu došao dočekati i sreću na daljnjem putu im poželjeti načelnik općine Sopje Berislav Androš.

– Općina Sopje prihvatila je domaćinstvo veslačima koji veslaju hrvatskom “Amazonom”, našom prelijepom rijekom Dravom. Veslači su pristigli u poslijepodnevnim satima, nešto kasnije od najavljenoga, ali to nas nije omelo da ih dostojno dočekamo. Za sve sudionike i njihovu logistiku smo pripremili okrijepu, skuhali smo grah i ohladili piće, a članovi DVD-a Sopje su dovezli vodu kako bi se veslači mogli osvježiti i oprati. Nakon okrijepe i druženja, već dosta umorni kanuisti i kajakaši su se odlučili otići na počinak u svoje postavljene šatore, jer već su u nedjelju rano ujutro morali krenuti dalje kako bi ispoštovali zadane si rokove. Bio je ovo još jedan zanimljiv događaj koji je, vjerujem, obogatio naš turizam i nadam se da će se ova suradnja nastaviti. Već sljedeći vikend imamo novu avanturu u kojoj će s istog mjesta, našeg izletišta put Vukovara u subotu krenuti “Regata rijekom Dravom Sopje – Vukovar”, koju zajednički organiziraju Udruga djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina – rekao je načelnik Androš.

(www.icv.hr, adf, foto: Općina Sopje, S. Špoljarić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content