Teodora Tašić iz Voćina druga pratilja na Izboru najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH

Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini “Stećak” u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika i Kulturno-informativnim centrom Tomislavgrad organizirala je u Tomislavgradu višednevnu reviju tradicijske odjeće i izbor za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Ova manifestacija okupila je tako djevojke iz 21 zemlje s tri kontinenta, a pobjedu je odnijela Fabiana Guzman Mileta iz Bolivije. Prva pratilja bila je Barbara Piuković iz Srbije, dok je druga pratilja bila Teodora Tašić s Kosova.

Teodora međutim ne živi na Kosovu već u Voćinu, članica je KUU “Letnica” koju posljednje dvije godine vodi Đora Đorđević, a uz nju na ovom natjecanju sudjelovala je još jedna članica KUU “Letnica”- Tereza Perić.

– Zahvaljujem našim hrabrim curama! One su u provedbu ovog natjecanja uložile puno više truda nego što se misli. Teodora je mlada, ali je svim srcem predstavljala svoju nošnju pokazujući trud i volju za učenjem o tradiciji, a ovo predstavljanje iskusnije je upotpunila Tereza s malo podužim govorom o povezanosti Hrvata s Kosova. Srce mi je puno, jer su se obje kroz pet dana trudile srušiti sve predrasude prema Kosovu i Letničanima- istaknuo je predsjednik KUU “Letnica” Đora Đorđević.

451004182 8214694628563276 2642208138595903653 n 1
foto: KUU “Letnica”

(www.icv.hr, KUU “Letnica”, foto: KUU “Letnica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content