Početna konferencija projekta Zaželi “Brižne ruke podravske”: Projektom se zaposlilo 24 žene koje će se brinuti o 144 krajnja korisnika

U srijedu, 17. srpnja, u Društvenom domu u Ferdinandovcu organizirana je Početna konferencija projekta Zaželi “Brižne ruke podravske”.

Konferenciji su uz nositelja projekta Općine Kalinovac prisustvovali predstavnici partnera na projektu Općine Ferdinandovac, Molve, Novo Virje, Podravske Sesvete, predstavnica Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područni ured Đurđevac, ravnateljica PORA-e, regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, te zamjenik župana Koprivničko- križevačke županije Ratimir Ljubić. 

Ovim projektom osnažiti će se i unaprijediti međugeneracijska solidarnost i integracija najranjivijih skupina u društvo, kako bi se poboljšala kvaliteta njihovih života i prevenirala institucionalizacija, odnosno kako bi se sugrađane potaknulo na ostanak u svojim zajednicama na koje su navikli i u kojima su najsigurniji.

Također, zapošljavanjem pružatelja usluga kroz projekt, doprinosi se smanjenju nezaposlenosti i riziku od siromaštva te ujedno potiče socijalna uključenost i povećava razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

 pružatelja usluga starijim osobama i osobama sa invaliditetom na razdoblje od 33 mjeseca.

Gerontodomaćice s radom su krenule 1. srpnja, a brinu se o ukupno 144 krajnjih korisnika. Svakodnevno pomažu korisnicima u pripremi obroka i nabavi hrane, obavljanju kućanskih poslova, održavanju osobne higijene, te zadovoljavanju drugih potreba.

Prisutnima se obratio i općinski načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota koji je uputio riječi hvale svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovog projekta te se nada da će i ovaj, ponešto drugačiji oblik projekta Zaželi, imati dobar odaziv i također dobiti svoj nastavak u budućnosti.

Projekt „Brižne ruke podravske“ Zaželi- Prevencija institucionalizacije financiran je iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda plus, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027. (85%) i sredstvima Državnog proračuna (15%).

Ukupna vrijednost projekta je 1.188.000,00 eura, a provedba je 36 mjeseci.

(kalinovac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content