Širok spektar mjera i brza realizacija za nova zapošljavanja i povećanje prihoda

Degal Tehnika, tvrtka koja se bavi inovacijama u tehnološkom i industrijskom sektoru, ima izuzetno pozitivna iskustva s mjerama za zapošljavanje koje su postale ključne u suvremenom poslovanju.

Iako su ove mjere prisutne već više od sedam godina, odnedavno su postale još pristupačnije i jednostavnije za korištenje poslodavcima, što je potaknulo poduzeća poput Degal Tehnike da ih koriste.

Saša Žada iz Degal Tehnike, naglašava kako su mjere značajno ubrzale i olakšale procese zapošljavanja.

-U trenutku kada se suočavamo s nedostatkom radne snage, važno je prepoznati prilike i iskoristiti podršku koja nam je dostupna – ističe Žada.

Širok raspon mjera uključuje, između ostalog, potpore za poticanje zapošljavanja, pripravništva, te osposobljavanje u zelenim i digitalnim djelatnostima i radnim mjestima. Godišnje se putem potpora zaposli preko 30 tisuća radnika kod gotovo 20000 poslodavaca.

Mjere za gospodarski rast

Degal Tehnika koristi mjere za optimizaciju zapošljavanja i osposobljavanje mladih stručnjaka. Žada opisuje kako je tvrtka saznala za ove programe putem sajmova poslova, interneta i komunikacije s kolegama iz industrije.

-Kontinuirana komunikacija ključna je za uspjeh, i gotovo svakodnevno razmjenjujemo informacije s ostalim poduzećima – objašnjava Žada.

Tvrtka je odabrala mjere prvenstveno iz ekonomskih razloga.

-Troškovi rada su visoki, a tvrtka brzo raste. Zapošljavanje 20 radnika godišnje predstavlja značajan trošak, stoga su nam mjere koje smanjuju te troškove izuzetno važne – dodaje Žada.

Posebno korisna mjera za Degal Tehniku je osposobljavanje.

-Naše područje djelovanja relativno je novo u Hrvatskoj, a mjera osposobljavanja pomaže nam premostiti jaz između kvalifikacija mladih stručnjaka i naših specifičnih potreba – objašnjava Žada.

Sigurna radna mjesta i veće plaće

Osim što smanjuju troškove rada, mjere omogućavaju tvrtki da isplati veće plaće zaposlenicima, što dovodi do povećane motivacije i angažiranosti radnika. Žada i drugim poslodavcima savjetuje korištenje mjera kako bi unaprijedili svoje poslovanje i povećali angažman zaposlenika.

Degal Tehnika je jedan od mnogih primjera tvrtki koje koriste mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kako bi postigle uspjeh i potakle gospodarski rast u Hrvatskoj. Kroz pametne strategije zapošljavanja i osposobljavanja, tvrtke doprinose jačanju tržišta rada i cjelokupnog gospodarstva.

(promo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content