Održana prva ljetna družionica u Muzeju Grada Đurđevca: Djeca upoznala utvrdu Stari grad

U osmišljavanju muzejskih družionica i radionica za predškolce i školske skupine djece i ovog su se ljeta potrudile djelatnice Muzeja Grada Đurđevca.

U zanimljivoj lepezi muzejskih priča održana je prva družionica na temu Upoznajmo utvrdu Stari grad koja je okupila polaznike raznih dobnih skupina željne učiti o srednjovjekovnoj utvrdi, a radionicu je vodila viša kustosica i ravnateljica muzeja Edita Janković Hapavel. Kroz interakciju i aktivno sudjelovanje otkrili su brojne zanimljivosti, poput vremena nastanka utvrde, njenog izgleda i tko su bili stanovnici utvrde. Time su otvorili niz pitanja i odgovora te usvojili nove pojmove iz svijeta umjetnosti i arhitekture poput oblika utvrde i prozora, reljefa, trifora, veža i atrija, a sve to uz šetnju oko utvrde i po unutarnjim prostorima.

Potom su djeca pomoću tableta i proširene stvarnosti kojim ih je provela muzejska djelatnica Ivana Miletić zaplovila u svijet prošlosti i tradicijskih obrta te nezaobilazne Legende o Picokima.

Na kraju druženja, razgledavanja izložbi i naučenih novih zanimljivosti sa sobom su za uspomenu ponijeli kataloge s pijetlovima od kojih će jedan uskoro naći svoje mjesto na novouređenom trgu Sv. Jurja te katalog sa zanimljivim skulpturama kipara Roberta Juraka.

Sljedeća po redu družionica održat će se u srijedu 24. srpnja s početkom u 10 sati, na kojoj ćemo upoznati slikarstvo katalonskog slikara Joana Miroa.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content